Kariškiai atsiprašo, kad per klaidą apšaudė atsitiktinę mašiną

Itin retas incidentas pirmadienį įvyko Jurbarko rajone. Čia kariškiai per klaidą apšaudė pravažiuojantį niekuo dėtų žmonių automobilį. Vėliau kariškiai išgąsdintų žmonių atsiprašė.

Kariškiai Jurbarko r. per klaidą apšaudė pravažiuojančią mašiną.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Kariškiai Jurbarko r. per klaidą apšaudė pravažiuojančią mašiną.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 8:32 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:15 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, pirmadienį apie 12 val. 22 min. Tauragės apskrities VPK buvo gautas moters (gimusi 1956 m.) pranešimas, kad Jurbarko r., kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė-Klaipėda, pranešėjai su vyru važiuojant automobiliu „Volkswagen“, jų automobilį apšaudė maskuojamąsias uniformas vilkintys ir kaukes dėvintys ginkluoti vyrai.

Kad šaudyta imitaciniais šaudmenimis, moteris suprato tik vyrui automobiliu atvykus į Žukų kaimą Pagėgių savivaldybėje.

Dėl minėto incidento, pranešėjos teigimu, ji ir jos vyras patyrė išgąsti ir stresą. Automobiliu važiavo lietuvės ir vokiečio sutuoktinių šeima.

Pasak policijos, minėtoje vietoje vyko KAM mokymai, pratybose turėjo dalyvauti panašus automobilis, todėl per klaidą buvo apšaudytas automobilis „Volkswagen“.

Žiniasklaidai paviešinus šį incidentą Krašto apsaugos ministerija išplatino pranešimą, kuriame skelbiama, kad kariai atsiprašė per klaidą apšaudytų žmonių.

Kaip rašoma pranešime, pirmadienį Jurbarko rajone vykusiose Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių mokymuose pratybų vietovėje esančiu keliu važiavę civiliai asmenys per klaidą buvo palaikyti pratybų dalyviais.

Kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda prie Žukų kaimo vykusiose pratybose Lietuvos kariai mokėsi vykdyti pasalą, kurioje turėjo dalyvauti Lietuvos kariuomenės tarnybinis automobilis „VW Caddy“. Gyventojų automobilis, kuriuo jie važiavo pratybų vietovėje, buvo tos pačios spalvos ir markės kaip pratybose priešiškas pajėgas imitavusių  karių.  

Mokymų organizatoriai ir juose dalyvavę kariai atsiprašė į incidentą papuolusių asmenų, kurie dėl pratybose naudojamų imitacinių garsinių šaudmenų ir dūmų užsklandos patyrė išgąstį.

„Apie pratybas, vykstančias miestuose ir apgyvendintose teritorijose, tarp jų ir apie šias pratybas Jurbarko ir Tauragės r. Lietuvos kariai yra iš anksto informavę vietos savivaldybes ir policiją“, – rašoma KAM pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.