Žvejus gelbėjęs ugniagesys: vyrai buvo laimingi, kad juos radau

Pirmadienį vakare Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad ant Kuršių marių ledo, ties Preila, pasiklydo trys žvejai ir negali sugrįžti į krantą. Taip pat buvo informuota Pakrančių apsaugos rinktinė.

Žvejus gelbėjęs ugniagesys R.Pipiras: „Vyrai buvo laimingi, kad juos radau.“<br>PAGD nuotr.
Žvejus gelbėjęs ugniagesys R.Pipiras: „Vyrai buvo laimingi, kad juos radau.“<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-26 09:45, atnaujinta 2017-06-10 04:48

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, į įvykio vietą išvyko Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkas Rimas Pipiras ir ugniagesys vairuotojas Žilvinas Petraitis. Jiems atvykus prie marių, matomumas dėl tiršto rūko buvo apie 10–15 metrų. Jie įjungė teleskopinį žibintą ir garsinį signalą. Su įjungtais švyturėliais pakrante važinėjo ir policijos ekipažas.

Skyrininkas R.Pipiras su gelbėjimosi liemene, smaigais ir virve nuskubėjo ant marių ledo, ugniagesys Ž.Petraitis liko prie automobilio.

„Eidamas žvejų link, protarpiais nutilus automobilių sirenoms, klausiausi, kurioje pusėje išgirsiu juos kalbant. Žvejai pranešė, kad garsinius signalus girdi, tačiau žibintų nemato, eina garso link. Nuėjęs apie 1–1,5 kilometro už 20 metrų pamačiau juos“, – pasakojo gelbėtojas, pasiklydusius žvejus saugiai parvedęs į krantą.

„Žvejai pasakojo, kad ant marių klaidžiojo apie dvi valandas. Apie valandą ėję, jų manymu, kranto link, jie vėl atsidūrė toje pačioje vietoje. Pasiklydę buvo kauniečiai tėvas su sūnumi ir sūnaus draugas. Vyrai dėkojo ir buvo laimingi, kad juos suradau. Medikų pagalbos jiems neprireikė. Jie sakė, kad net sušilo bevaikščiodami“, – pasakojo skyrininkas R.Pipiras.

Pasak gelbėtojo, per 11 tarnybos metų jam ne kartą teko gelbėti žvejus: „Dažniausiai juos gelbėti tenka pavasariop, kai tvyro rūkas, mariose atsiranda properšų. Kol kas visos gelbėjimo operacijos, kuriose man teko dalyvauti, baigėsi laimingai, visi žvejai buvo išgelbėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo