Ugniagesiai dar kartą įspėja apie pavojų: vien liepą nuskendo 13 žmonių

Šią vasarą ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių jau ištraukė 27 skenduolius, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Vien liepos mėnesį nuskendo 13 žmonių, iš jų vienas vaikas.

 Ugniagesiai dar kartą įspėja apie pavojus vandenyje.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Ugniagesiai dar kartą įspėja apie pavojus vandenyje.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2017, 11:20 AM, atnaujinta Jul 14, 2017, 11:27 AM

Kaip rašoma PAGD pranešime, sekmadienį, liepos 9 d., Šakių rajone, Nemune, nuskendo du žmonės. 1979 m. gimusio vyro kūnas buvo ištrauktas tą pačią dieną, o nuskendusi 1984 m. gimusi moteris surasta tik ketvirtadienį, liepos 13 d. 

Liepos 11 d. vakare buvo gautas  pranešimas, kad Varėnos rajone, Kampio ežere, yra matomi dviejų nuskendusių žmonių kūnai. Žmogus pastebėjo, jog ant kranto paliktas automobilis, o prie ežero vaikštinėja vienas ketverių metų vaikas.

Paaiškėjo, kad nuskendo berniuko seneliai. Atvykę ugniagesiai iš vandens ištraukė 1959 m. gimusio vyro ir 1966 m. gimusios moters kūnus. 

Dar viena skaudi nelaimė įvyko Palangoje. Liepos 12-osios vakare buvo gautas pranešimas, kad ties Liepojos plentu esančiame vandens karjere nuskendo vyras. Trijų metrų gylyje buvo rastas 1987 m. gimusio vyro kūnas.

Kad neįvyktų skaudi nelaimė, ugniagesiai gelbėtojai dar kartą įspėja – būkite atsargūs prie vandens telkinių: nesimaudykite apsvaigę nuo alkoholio, venkite nežinomų, nuošalių vietų, nestovėkite ir nežaiskite ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį.

Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių. Neišdykaukite valtyje, nes valtis gali apvirsti.

Prižiūrėkite savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų priežiūros. Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.