Ugniagesiai iš vandens vos spėja traukti skenduolius

Antradienį ugniagesiai gelbėtojai net keturis kartus vyko iš vandens traukti skenduolių.

 Ugniagesiai iš vandens vos spėja traukti skenduolius.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Ugniagesiai iš vandens vos spėja traukti skenduolius.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-03 09:56, atnaujinta 2018-01-03 10:02

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo dpeartamentas, ryte Jurbarko rajone, Ridelkalnio kaime, vandens telkinyje, buvo pastebėtas skenduolis. Atvykę ugniagesiai ištraukė vyro kūną.

O po pietų buvo iš Šalčininkų rajone, Anciuškų kaime esančio melioracijos griovio, buvo ištrauktas 1969 metais gimusio vyro kūnas. Kiek vėliau buvo pranešta, kad Kauno rajone, Girininkų II kaime, kiemo tvenkinyje, matomas skenduolis. Atvykę ugniagesiai ištraukė 1953 metais gimusio vyro kūną.

Vakarėjant Šakių rajone, Kaimelio kaime, iš vandens telkinio buvo ištrauktas nuskendusio vyro kūnas.

Ugniagesiai pastebi, kad dažniausia tokių žūčių priežastis – alkoholio vartojimas ir primena, kad šalia vandens telkinių reikia būti itin atsargiems. Jei pradėjote skęsti, pasistenkite įkvėpti kuo daugiau oro, o dėmesį į save atkreipkite mojuodami rankomis.

Pamatę skęstantį žmogų, šaukdami mėginkite atkreipti aplinkinių dėmesį ir iškvieskite gelbėjimo tarnybas telefonu 112. Po to įsitikinkite, ar šalia nėra kokios nors gelbėjimo (gelbėjimo rato, valties ir kt.) arba parankinės priemonės, kuri neskęsta (kamuolio, čiužinio ir t.t.).

Jeigu įmanoma, pamėginkite pasiekti skęstantįjį ranka, lazda, stora medžio šaka arba numeskite jam virvę. Jeigu šalia nieko daugiau nėra, pamėginkite gelbėti skęstantį, priplaukę prie jo su kokia nors plaukiojimo priemone (valtimi, vandens dviračiu), gelbėjimo ar parankine priemone, kuri neskęsta ir paduoti ją skęstančiajam per saugų atstumą, kad jis negalėtų jūsų sugriebti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.