Kaune nusižudė penkiolikmetė gimnazistė

Vienoje Kauno gimnazijų – gedulas. Savaitgalį nusižudė viena jos gimnazistė. 

Mergaitės klasės draugams ir kitiems mokiniams gimnazijoje teikiama psichologinė pagalba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mergaitės klasės draugams ir kitiems mokiniams gimnazijoje teikiama psichologinė pagalba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mergaitės klasės draugams ir kitiems mokiniams gimnazijoje teikiama psichologinė pagalba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mergaitės klasės draugams ir kitiems mokiniams gimnazijoje teikiama psichologinė pagalba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 6:28 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 6:37 PM

Kauno policija pranešimą apie mergaitės kūną gavo sekmadienį 22 val. 30 min. Buvo pranešta, kad rastas nepilnametės, gimusios 2002 metais, kūnas.

Pirminiais duomenimis, mergina nusižudė. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. 

Portalo lrytas.lt skaitytojai teigia, kad ranką prieš save devintokė pakėlė dar penktadienį, o jos kūną surado klasės draugo brolis.

Gimnazijos bendruomenė apie nelaimę sužinojo sekmadienį vakare. „Mums pranešė tos pačios klasės mokinės mama. Ji paskambino auklėtojai ir pasakė, kad įvyko nelaimė“, – aiškino gimnazijos direktorė.

Ji nesutiko su portalo skaitytojų įtarimais, kad mergaitę šiam žingsniui pastūmėjo patyčios gimnazijoje. „Mergaitė buvo aktyvi, ji buvo klasės seniūnė, lankė lyderių klubą, visuomet ateidavo į užsiėmimus.

Nors šis žodis šiais laikais labai populiarus, apie patyčias negalima kalbėti, nes ji visur dalyvavo, lankė išradėjų būrelį.

Penktadienį iš mokyklos ji išėjo puse penkių, kartu su mokytoja sėdėjo, planavo, kūrė ateities planus. Planavo dalyvauti mokyklos Tarybos rinkimuose, kurie vyksta sausio mėnesį. Galbūt buvo patyrusi patyčias anksčiau, bet mūsų mokykloje – tikrai ne“, – tikino direktorė. 

Vadovė aiškino, kad pedagogai pastebėjo mergaitės nuotaikų kaitą. „Todėl su ja bendravo psichologė. Bendravo su visais naujai atėjusiais vaikais. Mergaitė užeidavo pasikalbėti, pabendrauti.

Visi mokytojai ją pažinojo kaip aktyvią. Dėl lankomumo – nuo rugsėjo pirmos dienos iki pirmadienio praleista tik 11 pamokų. Jei vaikui būtų blogai mokykloje, jis jos nelankytų“, – įsitikinusi pedagogė. 

Gimnazijoje devintokė mokėsi nuo praėjusių metų rugsėjo pirmosios. Jos įmotė patikino, kad mergaitė gimnazijoje jautėsi gerai. 

Paauglė gyveno su įtėviu, kurį mokykloje visi pažinojo kaip mergaitės tėvą. 

Pirmadienį ugdymo įstaigoje buvo suburta krizių valdymo komanda. „Teikėme pagalbą mokytojams ir mokiniams. Pasikvietėme Kauno pedagoginę psichologinę tarnybą, kad pasikalbėtų su vaikais, kad jiems padėtų. Dirba ir visi trys mūsų pagalbos specialistai. Dirba ne tik su ta klase, bet ir su kitomis klasėmis, su lyderių klubu“, – aiškino gimnazijos vadovė. 

Primename, kad specialistų teigimu, neįmanoma nustatyti vienos priežasties, dėl ko įvykdoma savižudybė. Šiam skaudžiam žingsniui paprastai žmonės ryžtasi dėl daugybės susikaupusių problemų ir nežinojimo, kaip jas spręsti, kaip pakelti jaučiamą skausmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.