Klaipėdoje – kraupi vyro mirtis taksi automobilyje: kitą vos spėjo išgelbėti

Klaipėdos medikai neįstengė atgaivinti taksi automobilyje merdėjusio 32 metų vyro. Įtariama, kad jis mirė perdozavęs širdį ir kvėpavimo takus stipriai veikiančių narkotikų – karfentonilio. Kitas panašios būklės keleivis buvo išgelbėtas.

Klaipėdoje – kraupi vyro mirtis taksi automobilyje: kitą vos spėjo išgelbėti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Klaipėdoje – kraupi vyro mirtis taksi automobilyje: kitą vos spėjo išgelbėti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 2:17 PM, atnaujinta Dec 18, 2018, 2:21 PM

Sekmadienio pavakare uostamiesčio greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) darbuotojai sulaukė pranešimo, kad vienas vyras pasijuto blogai – taksi automobilyje neteko sąmonės. Paskui apalpo ir kitas.

Taksistas nurodė, kad pamojęs ranka gatvėje jo automobilį sustabdė kažkoks praeivis.

Po to į saloną įlipo du vyriškiai, jiems važiuojant pasidarė bloga.

Taksi vairuotojas tai pastebėjo – susijaudinęs paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

Miesto GMPS specialistai pagal iškvietimą po trijų minučių atvyko į Paryžiaus Komunos gatvę netoli „Vėtrungės“ klinikos, kur stovėjo taksi automobilis.

Automobilio salone išvydę du vyriškius, kurių kvėpavimas ir širdies veikla buvo sutrikdyti, medikai kibo į darbą. Ant keleivių kūnų jokių smurto žymių jie nepastebėjo.

Medikai įtarė, kad abu leisgyviai vyrai galėjo būti apsvaigę nuo opiatams priskiriamų narkotinių medžiagų.

„Jie buvo be sąmonės, vyzdžiai susitraukę. Taip atsitinka perdozavus narkotinių ir psichotropinių medžiagų“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo GMPS vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Abiem klaipėdiečiams iš karto buvo suleista kraujotaką ir nervų sistemos veiklą skatinančių vaistų. Darant dirbtinį kvėpavimą vienas vyras po trijų minučių atsigavo, o kito būklė nepagerėjo.

Visos medikų pastangos atgaivinti merdintį vyriškį buvo bergždžios – po 40 minučių konstatuota, kad jį ištiko klinikinė mirtis.

Kitas trejais metais vyresnis vyras buvo atgaivintas, nugabentas į Klaipėdos universitetinę ligoninę ir paguldytas į reanimacijos palatą, čia medikai jį akylai stebėjo.

Priėmimo skyriaus darbuotojai stebėjosi, kaip per plauką nuo mirties slenksčio stovėjęs klaipėdietis veržėsi iš ligoninės, – aiškino, kad jaučiasi gerai, jokios medikų pagalbos jam nebereikia.

Apie neramų ligonį pranešta Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. Jo ir mirusio bendrakeleivio tapatybė nustatyta – šie žmonės nepriskiriami prie asocialių asmenų.

N.Dambrauskienė sakė, kad greitosios medicinos pagalbos stoties specialistams tokie įvykiai – ne naujiena: „Tenka teikti skubią medicinos pagalbą ir nuo narkotikų apsvaigusiems asmenims.“

Dažniausiai medikai skuba į pagalbą opiatus, heroiną vartojantiems klaipėdiečiams. Perdozavus kvaišalų yra tik vienas veiksmingas būdas išgelbėti žmogaus gyvybę – suleisti į veną antidoto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.