Nuskendusį žveją ežero gelmėje ugniagesiams pavyko rasti tik trečią paieškos dieną

Šiemet šalies ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 90 skenduolių (pernai – 104), iš jų 3 vaikus (3), bei išgelbėjo 34 gyventojus (15). Per tris vasaros mėnesius, kaip ir pernai, iš vandens telkinių ugniagesiai gelbėtojai ištraukė 52 skenduolius.

 Nuskendusį žveją ežero gelmėje ugniagesiams pavyko rasti tik trečią paieškos dieną.<br> PAGD nuotr.
 Nuskendusį žveją ežero gelmėje ugniagesiams pavyko rasti tik trečią paieškos dieną.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 3:53 PM, atnaujinta Sep 17, 2021, 3:57 PM

Daugiausia nuskendusių žmonių ugniagesiai gelbėtojai ištraukė birželio – 27 (pernai – 22) ir liepos mėnesiais – 22 (14). Beje, vyrų nuskendo 4,4 karto daugiau nei moterų, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Nors vasara baigėsi, rugsėjį ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių jau ištraukė 5 nuskendusius žmones. Rugsėjo 13 d. iš policijos buvo gautas pranešimas, kad Ignalinos rajone, Palūšės kaime, Lūšio ežere, nuskendo žmogus.

„Kadangi Lūšio ežeras priklauso Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos zonai, žvalgybą ežere atliko Visagino PGT narai, – sakė Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Virginijus Dainys. – Tačiau nerti nurodytoje vietoje jie negalėjo, kadangi gylis toje ežero vietoje yra 25 metrai, o narams teisės aktai leidžia nerti į ne daugiau nei 12 metrų gylį. Vėliau į paiešką įsijungė ir mūsų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai.

Buvo nurodyta, kad žmogus nuskendo už 300 metrų nuo kranto. Naudodami sonarą, narai išžvalgė nurodytą teritoriją ir tik trečią paieškų dieną, rugsėjo 15 d., už 80 m nuo kranto, 7,5 m gylyje, surado nuskendusio žmogaus kūną.“

Pirminiais duomenimis, į žvejybą du vyrai buvo atvykę iš vakaro. Naktį valtyje keisdamiesi vietomis, abu įkrito į vandenį. Vienas vyras parplaukė į krantą pats, o kitas pradingo vandenyje. Pirmąją paieškos dieną už kelių metrų nuo kranto buvo rasti tik valties irklai. Nuskendęs žvejys nedėvėjo gelbėjimo liemenės.

Šiemet ugniagesiams gelbėtojams 323 kartus teko dirbti vandenyje ir ant ledo (5,9 proc. daugiau nei pernai, kai buvo atlikti 305 darbai vandenyje). Daugiausia nuskendusių žmonių ištraukta Vilniaus (17 skenduolių), Šiaulių (15), Kauno (11), po 9 – Alytaus ir Klaipėdos, 8 – Utenos, po 7 – Marijampolės bei Telšių (6), Panevėžio (5), Tauragės (3) apskrityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.