Naktinė gelbėjimo operacija Trakuose: prie apsivertusios valties plaukė ir policija, ir ugniagesiai

Dramatiška gelbėjimo operacija Trakuose naktį iš antradienio į trečiadienį baigėsi sėkmingai. Bendromis policijos pareigūnų ir ugniagesių pastangomis buvo išgelbėtas iš apsivertusios valties iškritęs žmogus.

Ugniagesiai gelbėtojai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 11:20 AM, atnaujinta Jul 5, 2023, 2:11 PM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, liepos 4 d. apie 22 val. 19 min. Trakų ugniagesiai buvo iškviesti prie miesto pakraštyje esančio Babruko ežero. Buvo pranešta, kad ežere apsivertė valtis.

Atvykę ugniagesiai su gelbėjimo valtimi priplaukė prie apsivertusios valties (apie 30 metrų nuo kranto), iš kurios buvo iškritęs žmogus.

Iki gelbėtojų atvykimo, prie iš valties iškritusio vyro jau buvo priplaukę į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai. Policininkai prilaikė žmogų vandens paviršiuje.

Visi vandenyje buvę žmonės laikėsi užsikabinę už valties krašto.

Žmogus iš vandens buvo įkeltas į gelbėjimo valtį, parplukdytas į krantą ir perduotas atvykusiems greitosios pagalbos medikams. Kartu buvo parplukdyti policijos pareigūnai ir valtis.

Vilniaus apskrities VPK informuoja, kad liepos 4 d. 22 val. 23 min. Trakų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai gavo pranešimą, klasifikuojamą kaip „Pavojus gyvybei“. Pilietis pranešė, kad Trakuose, Babruko ežere, apie 150 m atstumu nuo kranto, mato apvirtusią valtį, o žmonių šalia jos nemato.

Trakų r. policijos Reagavimo skyriaus pareigūnai nedelsdami atvyko į nurodytą vietą. Vyresnysis tyrėjas ir vyriausiasis patrulis, patys nuplaukę iki apvirtusios valties, pamatė už jos ranka užsikabinusį ir jau beveik išsekusį senyvo apmžiaus vyrą.

Pareigūnai žvejui padėjo išsilaikyti virš vandens. Kaip tik tuo metu atvykę ugniagesiai gelbėtojai padėjo vyrą atplukdyti į krantą.

68-erių metų amžiaus žvejys, Grigiškių gyventojas, buvo perduotas medikams. Jo gyvybei pavojus negresia.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.