Pagėgiuose užsiliepsnojo bažnyčios stogas, gaisrą gesina gausios pajėgos

Gausios ugniagesių pajėgos ketvirtadienį skubėjo gesinti užsiliepsnojusio Pagėgių bažnyčios stogo.

 Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčia<br> wikipedia.org/Vilensija nuotr.
 Pagėgių Šv. Kryžiaus bažnyčia<br> wikipedia.org/Vilensija nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 2:50 PM, atnaujinta Aug 17, 2023, 3:33 PM

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, ketvirtadienį apie 14 val. 09 min. gautas pranešimas apie tai, kad Pagėgiuose, Vydūno g. dega bažnyčios stogas.

Į įvykio vietą išsiųstos Pagėgių, Tauragės ir Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Tauragės apskrities VPK ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad gaisrą gesina gausios gelbėtojų pajėgos, atvykusios 7 autocisternomis, atvažiavo autokopėčios, štabo automobilis.

Pirminiais duomenimis, dega dalis stogo, pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta.

Apie 14 val. 42 min. gelbėtojų grandis su specialiais kvėpavimo aparatais užėjo į bažnyčios vidų. Pranešama, kad bažnyčia užtvindyta dūmais, tačiau jos viduje atviros ugnies nesimato.

Bažnyčiai buvo atjungta elektra ir jau apie 15 val. 09 min. gaisras buvo gesinamas trimis grandimis. Viena ugniagesių grandis dirbo bažnyčios viduje, viena nuo autokopėčių ir viena palėpėje. Tuo pat metu buvo gelbėjamos bažnytinės vertybės – kiek įmanoma, jos nešamos lauk.

Kaip skelbiama Telšių vyskupijos tinklapyje, Pagėgiuose katalikų bažnyčia pastatyta 1929–1930 m. 1932 m. gruodžio 19 d. įkurta parapija. Pirmasis kunigas buvo K. Prielgauskas, o 1935–1944 m. kunigavo P. Bajerčius.

Antrojo pasaulinio karo išvakarėse parapijai priklausė apie pusantro tūkstančio katalikų, absoliuti jų dauguma buvo lietuviai. Po karo bažnyčios pastatą valdžia nusavino, vėliau nugriovė, paliko tik bokštą, prie kurio pristatytas gaisrinės priestatas. Katalikai kartu su liuteronais meldėsi mūrinėje liuteronų kapinių koplyčioje, kurią 1970 m. padidino.

1994 m. pradėta statyti nauja bažnyčia (architektai Vaidotas Kuliešius, Gintas Natkevičius). Pirmiausia įrengta koplyčia, 1996 m. užbaigtas montuoti stogas ir tų pačių metų Kalėdų šventėms jau rinkosi tikintieji. 1997 m. bažnyčią pašventino parapijos klebonas Petras Šiurys. Nuo 2009 m. pamaldos laikomos ir pačioje bažnyčioje, kuri baigta klebono Vytauto Gedvainio rūpesčiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.