Miške pasiklydusio grybautojo paieškai mestos didžiulės pajėgos – surastas tik kitą dieną

Trečiadienį apie 21 val. 30 min. gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, Krakių seniūnijoje, apie 16 val. iš namų į mišką grybauti išvažiavo 65 metų vyras. Iki skambučio bendruoju pagalbos telefonu, artimieji patys važiavo į mišką, tačiau jiems pavyko rasti tik vyro motorolerį. Tuomet ir nuspręsta kreiptis pagalbos.

Grybavimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Grybavimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apskrities VPK

Aug 18, 2023, 2:04 PM

Grybauti išvykęs vyras sunkiai vaikščiojo ir turėjo sveikatos problemų, maža to, su savimi neturėjo mobiliojo ryšio telefono, todėl nedelsiant paskelbta vyro paieška, kurią vykdė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai. Deja, iki sutemų paieškos buvo bevaisės.

Vyro nerado ir į pagalbą atskubėjęs tarnybinis šuo, nepadėjo ir bepilotis orlaivis su termovizoriumi. Kitos dienos vidurdienį, apie 11 val. 30 min., naktį miške praleidęs vyras rastas gyvas ir sveikas.

„Laimei, naktis buvo šilta, o ieškant vyro ypač padėjo kiti miške buvę grybautojai. Vienas iš grybautojų ir nurodė galimą pasiklydėlio vietą“,– po paieškos pasakojo Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Pareigūnai džiaugiasi, jog šį kartą paieška baigėsi sėkmingai. Tačiau pastebimos nerimą keliančios tendencijos – miškuose neretai pasiklysta vyresnio amžiaus žmonės, kurie neįvertina savo sveikatos ir jėgų, nueina per toli nuo kelio, o panaši aplinka suklaidina, tad patiems rasti išėjimą tampa ypač sunku.

Rūpindamiesi gyventojų saugumu bei sveikata, Kauno apskrities policijos pareigūnai vykstantiems grybauti primena, jog reikėtų pasirūpinti ne tik krepšiais grybams, bet ir mobiliojo ryšio telefonu, pasitikrinti, ar jis įkrautas, ypač svarbu, kad vyresni žmonės nepamirštų būtinų ir kasdien vartojamų vaistų.

Taip pat gyventojai raginami dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvyksta grybauti ne vieni. Jei tai daryti žada vieni, nepamiršti apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvyksta, informuoti artimuosius.

Policijos pareigūnai rekomenduoja miško lankytojams rinktis kuo geriau pažįstamas vietoves. Jeigu žmonės sumano grybauti nepažįstamuose miškuose, nenukrypti toli nuo kelio arba vaikštinėti ne po vieną, kad būtų lengviau orientuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.