Vilniaus ugniagesiams penktadienio rytas darbingas: išgelbėtas iš valties iškritęs žvejys

Vilniaus ugniagesiai penktadienio rytaą skubėjo gelbėti iš valties ežere iškritusio žmogaus. Žmogų pavyko išgelbėti.

Ugniagesiai gelbėtojai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-29 09:20, atnaujinta 2023-09-29 11:58

Pranešimas apie nelaimę Žaliųjų Ežerų g. gautas apie 8 val. 33 min. buvo pranešta, kad važiuojant nuo Verkių rūmų, maždaug už 500 metrų kairėje pusėje esančiame ežere iš valties iškrito žmogus.

Pasak pranešimo, žmogus laikosi įsikibęs į valties kraštą ir šaukiasi pagalbos.

Gavus šį pranešimą, į įvykio vietą išsiųstos visos Vilniaus operatyvinės tarnybos – ugniagesiai, policijos patruliai ir greitosios pagalbos medikai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad gelbėtojai į nurodytą vietą atvyko per 8 minutes. Žmogus tebeplūduriavo ežero viduryje ir šaukėsi pagalbos.

Ugniagesiai priplaukė ir prie vyro ir jį pargabeno į krantą.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, pirmieji į nelaimės vietą atvykę Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos ugniagesiai pamatė, kad žmogus vidury ežero laikosi įsikibęs į guminę valtį.

Ugniagesys plaukikas Artiom Masian priplaukė prie skęstančiojo ir saugiai pargabeno jį į krantą. Taip pat partempė į krantą ir žvejo valtį.

„Žmogus buvo sušalęs ir galimai neblaivus, – sakė gelbėjimo operacijoje dalyvavęs šios komandos pamainos vadas Tomaš Jarmolovič. – Vyras atsisakė medikų pagalbos ir tvirtino, kad jo iš viso nereikėjo gelbėti. Svarbiausia jam buvo neprarasti savo valties, tad būtų laikęsis į ją įsikibęs, kol būtų sušalęs. Jeigu niekas nebūtų iškvietęs pagalbos, po pusvalandžio žmogaus jau būtų tekę ieškoti narams.“

Pasak pamainos vado, nelaimės vandenyje dažniausiai atsitinka maudantis ar žvejojant pavartojus alkoholio, kai pervertinamos jėgos ir per toli nuplaukiama ar kvailiojama vandenyje.

Įvykio aplinkybės tikslinamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.