Angelų sargų dieną pareigūnai ieškojo miške paklydusios 84 metų moters

Kai dalis policijos pareigūnų spalio 2-ąją šventė savo profesinę šventę, kiti, kaip ir kiekvieną dieną, reagavo į pagalbos kvietimus. Šiaulių apskrities policijos pareigūnams tą dieną sudėtingiausia užduotis buvo surasti į pelkėtą Rėkyvos mišką grybauti išėjusią ir pasiklydusią 83 metų moterį.

 Surasta miške pasiklydusi grybautoja.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Surasta miške pasiklydusi grybautoja.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities VPK

Oct 6, 2023, 2:56 PM

Senjorė pareigūnų pagalbos paprašė apie 18 val., kai pradėjo temti. Moteris teigė priėjusi durpyno plotus, visai susipainiojusi ir nebežinanti, kur eiti – vienoje pusėje buvo durpynas, kitoje – miškas su giliais ir vandeningais grioviais.

Senjorei buvo duotas nurodymas likti vietoje, niekur nebeklaidžioti, nes bandymas pereiti per vandens pilnus griovius kėlė pavojų jos gyvybei. Paieškai buvo pasitelktas dronas, kuris suteikia didesnes galimybes aplinkai žvalgyti.

Į mišką paskui droną, kurį valdė Kriminalistinių tyrimų tarnybos vyriausiasis specialistas Marius Kareiva, nusekė trys Specialiosios parengties skyriaus specialistai – Daivaras Skripkus, Aistis Savickas, Andrius Karpas, bei Kinologų poskyrio viršininkas Marius Mižutavičius.

Mobiliuoju telefonu kalbindami paklydėlę, pareigūnai prašė jos vis žiūrėti į padangę, ar nepamatys mirksinčių drono žiburių. Kai moteris juos išvydo, buvo jau tamsu, tad pareigūnų kelrode žvaigžde irgi tapo tik dronas. Tačiau jo baterija išsikrovė ir tada į pagalbą atėjo ugniagesių gelbėtojų valdomas dronas. Jis ir baigė pareigūnus atvesti pas pasiklydusią senjorę. Pastaroji nuo kelio buvo nuklydusi apie 3 kilometrus.

Pareigūnų pagalba moteris buvo pervesta per gilų griovį su vandeniu ir palydėta iki durpyno pakraštyje palikto tarnybinio automobilio. Visgi netrukus ir patiems pareigūnams prireikė pagalbos, nes, važiuojant link kelio, jų automobilis užklimpo.

Apie 21 val. moterį perėmė kitas į įvykio vietą atvažiavęs policijos automobilis, o pareigūnų automobilį ištraukė durpes gaminančios įmonės traktorius.

Miškas – klaidus ir pavojingas, o paklydusių paieškoms reikalinga didelė komanda. Laimė, šįkart moteris išgelbėta, kaip ir jos pririnktas kibirėlis grybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.