Paaiškėjo 50-mečio kelmiškio mirties aplinkybės – nulaipintas nuo dviračio žuvo pėsčias

Policija antradienį pateikė daugiau informacijos apie tai, kaip pirmadienio vakarą tamsiame kelyje žuvo 50-metis vyras. Paaiškėjo, kad pareigūnai uždraudė jam važiuoti dviračiu, kadangi vyras buvo girtas. Kai policija vyrą paleido, jį einantį pėsčiomis mirtinai sužalojo pravažiuojantis automobilis.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-21 15:15

Kaip pranešė Telšių apskrities VPK, nuo Tytuvėnų link Kelmės važiavęs vairuotojas iš sutemų išnirusį tamsų šešėlį pamatė prieš pat Maironių kaimo pradžią. Žmogus ėjo ne kelkraščiu, o važiuojamąją kelio dalimi ir vairuotojas jį pamatė likus metrui iki jo, tad smūgio išvengti nepavyko, nors vairą ir staigiai pasuko kairėn.

Smulkiausias šviesą atspindintis elementas ar šviesą atspindinti liemenė pėsčiąjį matomą būtų padarę daug didesniu atstumu ir nelaimės, tikėtina, nebūtų buvę.

Pavojus patekti po automobilio ratais padidėja, jei tamsoje pėdinantis žmogus ne tik būna be šviesą atspindinčių elementų, bet dar ir neblaivus, kai dingsta savisaugos jausmas ir sutrinka koordinacija. Įtariama, kad minėtu atveju taip ir buvo, nes žuvusįjį policijos pareigūnai tą dieną tame pačiame kaime buvo sutikę prieš valandą iki mirties. Ir jis buvo girtas. Vyras ignoravo Kelių eismo taisykles bei nesaugojo savęs – girtas vairavo dviratį.

Tada jam nustatytas 1,95 prom. girtumas ir surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Šiais metais Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje eismo įvykiuose žuvo 1 ir sužaloti 46 pėstieji, iš jų tamsiuoju paros metu nukentėjo 10 žmonių.

Telšių apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje eismo įvykiuose taip pat žuvo 1, o sužalota 17 pėsčiųjų, iš jų tamsiuoju paros metu nelaimė ištiko septynis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.