Laiku įrengtas dūmų detektorius išgelbėjo gyvybę

Dūmų detektorių reikia įsirengti, kad jis perspėtų apie kilusį gaisrą ir galėtume išsigelbėti nuo žūties. Apie tai liudija ir ši istorija.

 Dūmų detektorius.<br> Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
 Dūmų detektorius.<br> Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba

Nov 28, 2023, 11:24 AM

Lapkričio 19 d., sekmadienio vidudienį, Mažeikiuose, vieno daugiabučio gyventojai pranešė, kad jų name dega kaimyno lova. Ne tik pranešė, bet ir užgesino degusį lovos čiužinį iki atvykstant ugniagesiams.

Kaip paaiškėjo vėliau, vyras, negalintis judėti dėl kojos traumos ir sunkiai valdantis ranką, lovoje rūkė. Byrantys ant patalynės cigaretės pelenai netrukus virto mirtį nešančiais dūmais.

Žmogaus gyvybę išgelbėjo suveikęs dūmų detektorius, kuris jo bute buvo įrengtas vos prieš savaitę. Beje, laimingai sutapus aplinkybėms.

Kaip pasakoja Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Egidijus Grunskis, vos prieš savaitę iki šio įvykio jis tame pačiame daugiabutyje tikrino, ar pašalinti tirto skundo metu nustatyti teisės aktų pažeidimai. Negalėdamas laisvai patekti į gyvenamojo namo rūsį, jis ėjo nuo vienų durų prie kitų, ieškodamas, kas galėtų atrakinti jam reikalingos patalpos duris.

Laiptinėje atsitiktinai sutikta moteris pasisakė, kad ji lanko čia gyvenantį draugą, kuris negali vaikščioti ir guli lovoje.

„Tuomet pasisiūliau prevenciškai apsilankyti jos draugo bute, įvertinti būsto gaisrinę saugą, suteikti gyventojui praktinių patarimų saugios aplinkos ir saugaus būsto klausimais. Moteris sutiko įleisti į jos lankomą butą. Bute tvyrojo rūkalų kvapas, lovoje gulėjo galimai neblaivus ir dėl kojos traumos negalintis vaikščioti vyras. Ant stalo, pristumto prie lovos, gulėjo rūkalai, peleninė“, – pasakoja E. Grunskis.

Situacija buvo grėsminga. Nutarta gyventojui skubiai įrengti dūmų detektorių. Kaip parodė gyvenimas – suspėta laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.