Visagino ugniagesiai išgelbėjo įlūžusį žveją – žmogus sušalęs, bet gyvas

Visagino ugniagesiai sekmadienio rytą sėkmingai išgelbėjo įlūžusį žveją. Žmogus smarkiai sušalęs, bet gyvas, sąmonės jis neprarado. Išgelbėtu vyru pasirūpino medikai.

 Žvejys ant ledo, gelbėtojas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Žvejys ant ledo, gelbėtojas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2023, 12:46 PM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgasirinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, sekmadienį apie 9 val. 13 min. Visagino ugniagesiai buvo iškviesti prie netoliese esančio Gulbinio ežero. Buvo pranešta, kad čia įlūžo ir skęsta žvejys.

Ugniagesiams atskubėjus į nurodytą vietą, maždaug 15 metrų nuo kranto eketėje plūduriavo įlūžęs vyras. Jis laikėsi už ledo lyties.

Ugniagesiai panaudojo gelbėjimo įrangą bei ledo roges ir vyrą iš vandens spėjo ištraukti. Vyriškis gyvas, sąmonės nebuvo praradęs, tačiau sušalęs. Juo pasirūpino greitosios pagalbos medikai.

Ugniagesiai įspėja, kad ledas-dar-plonas-ir-nesaugus-29405305"="">ledas-dar-plonas-ir-nesaugus-29405305"" target="_blank">ledas ant vandens telkinių dar plonas ir lipti ant jo pavojinga.

Kad ant ledo galima būtų lipti saugiai, teigia gelbėtojai, maždaug savaitę turėtų spausti 10 laipsnių šaltis. Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm.

Kad būtų išvengta nelaimių ant ledo, būtina žinoti: tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas, nes jame yra daug oro. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, taip pat arti krūmų, medžių, nendrių.

Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, kur yra šaltinių.

Einant ledu reikia aplenkti vietas, kurios apneštos sniegu arba pripustytos pusnių, nes po sniegu ledas visada yra plonesnis. Ypač atsargiems reikia būti prie kranto, nes čia ledas silpnesnis ir jame gali būti įtrūkimų.

Ledas labai pavojingas ir atodrėkių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.