Liūdnai pagarsėjusioje sankryžoje Kaune prie „Orlen“ degalinės – trijų automobilių susidūrimas

Trečiadienio vakarą Kaune trys automobiliai susidūrė „Via Baltica“ (A5) kelyje, pavojingoje magistralės ir Kalvarijos gatvės sankryžoje. Vienas vairuotojas pristatytas į ligoninę.

 Avarijos vietoje.<br> Facebook/Kur stovi policija Kaune nuotr.
 Avarijos vietoje.<br> Facebook/Kur stovi policija Kaune nuotr.
 Avarijos vietoje.<br> Facebook/Kur stovi policija Kaune/Viktorijos Š. nuotr.
 Avarijos vietoje.<br> Facebook/Kur stovi policija Kaune/Viktorijos Š. nuotr.
 Avarijos vietoje.<br> Facebook/Kur stovi policija Kaune/Karolinos S. nuotr.
 Avarijos vietoje.<br> Facebook/Kur stovi policija Kaune/Karolinos S. nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-12-20 20:16

Kaip apie 17 val. nurodė „Kas vyksta Kaune“ grupės nariai, didelė avarija įvyko „Via Baltica“ kelyje judant Akademijos kryptimi. Nuotraukose iš įvykio vietos matyti smarkia apgadinti automobiliai.

Vairuotojai teigė, kad formuojasi spūstis, nors antra greitkelio juosta buvo pravažiuojama. 18 val. eismo pralaidumas vis dar buvo menkas, bet spūstis jau sklaidėsi.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) budėtojas naujienų portalui nurodė, kad pranešimas apie nelaimę gautas 16 val. 39 min. „Via Baltica“ kelio ir Kalvarijos gatvės sankryžoje susidūrė automobiliai „Škoda“, „Volvo“ ir „Volkswagen“.

1959 m. gimęs pastarojo automobilio vairuotojas išvežtas į gydymo įstaigą. Policijos žiniomis, visi vairuotojai blaivūs.

Pirminiais duomenimis, vienas vairuotojas, ketindamas sukti iš magistralės į Kalvarijos gatvę, stabdė ir taip kilo avarinė situacija. Pareigūnai dar dirba įvykio vietoje, tikslinamos avarijos aplinkybės.

Apie šią sankryžą „Kas vyksta Kaune“ rašė šių metų rugpjūtį.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovė Aušra Ramoškaitė tuomet naujienų portalui nurodė, kad surastas privatus investuotojas, kuris parengė projekto „Valstybinės reikšmės magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruožo nuo 11,75 iki 12,10 km kapitalinis remontas“ techninio darbo projektą, ieškota rangovo, kuris atliks kelio remonto darbus.

A. Ramoškaitės žiniomis, rangos darbus planuota pradėti šiemet. Projekto įgyvendinimas apims lėtėjimo ir greitėjimo juostų įrengimą iš (į) Kalvarijos gatvės į valstybinės reikšmės magistralinį kelią A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai. LAKD neatskleidė, kas finansuoja projektą.

Kauno AVPK aptariamą kelio ruožą yra įvertinusi kaip pavojingą: „Kelio savininkas yra Lietuvos automobilių kelių direkcija, todėl jie turėtų atsakyti, kada ir kas bus įrengta. Magistralinio kelio A5 sankirtą su Kalvarijos gatve esame identifikavę kaip pavojingą kelio ruožą, 2022 metais esame kreipęsi į LAKD su siūlymu įrengti greitėjimo ir lėtėjimo eismo juostos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.