9-metės paieškos Kaune: plečiasi plotai, gauta daugybė vaizdo įrašų, klausimų sukėlė policijos veiksmai garažuose

Po nesėkmingų Kaune dingusios mergaitės paieškų antradienio naktį, jos tęsiamos ryte – 9 valandą policijos pastate įvyko naujas pareigūnų instruktažas savanoriams, po kurio paieškų būriai išvyko į naujas teritorijas.

Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br>G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br>G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Kaune toliau vyksta dingusios 9 metų mergaitės paieška. <br> G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 10:55 AM, atnaujinta Jan 10, 2024, 10:16 AM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog teritorijų, kuriose ieškomas vaikas, plotai plečiasi.

Į paieškas įsitraukia ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai – pirmadienio rytą jų prisijungė iki 100.

Pirmadienio vakare ir antradienio naktį buvo šukuojamos miškingesnės teritorijos Petrašiūnuose, Amaliuose, artimiausiu metu paieškos turėtų plėstis į VI fortą, Dainavos, Eigulių ir kitus mikrorajonus.

Tikrinami šuliniai, laiptinės, vandens telkiniai ir daugelis kitų vietų. 

Prieš tai buvo kruopščiai išieškotos teritorijos aplink vaiko gyvenamąją vietą Amalių soduose ir galimą jos dingimo vietą Chemijos gatvėje, kur ji paskutinį kartą buvo pastebėta prie stotelės sekmadienį, apie 17 valandą.

9 metų Agota išėjo iš savo namų Trešnių take sekmadienį, apie 16 val. 30 min. – ji planavo vykti autobusu į prekybos centrą „Girstutis“ esantį maždaug už poros kilometrų nuo namų. Mažametės būstą nuo Chemijos gatvės skiria keli šimtai metrų.

Įtariama, kad vaikas galėjo būti pagrobtas – liudininkai matė stotelėje prie jos vyrą su automobiliu, girdėjo mažametės riksmą. Tačiau pareigūnai šios informacijos nėra patvirtinę.

Gavo keliasdešimt vaizdo įrašų

Artimiausią instruktažą policijoje planuojama surengti antradienį, 14 valandą.

Paieškų grupės bus paskirstytos į naujas, dar nepatikrintas teritorijas.

Pastaruoju metu Kauno policijos pareigūnai iš vairuotojų yra gavę keliasdešimt įrašų, užfiksuotų automobilių vaizdo registratoriais Chemijos, Technikos, Draugystės ir kitose aplinkinėse gatvėse.

Pareigūnus pasiekė dar apie 100 elektroninių laiškų, skambučių, kuriose buvo pateikta informacija, galimai susijusi su mergaitės dingimu.

Pasak O. Vaitkevičienės, šios žinios yra tikrinamos – gali paaiškėti, kad dalis informacijos yra reikšminga tyrimui ir pasitarnaus mergaitės paieškoms.

Taip pat peržiūrimi prie gyvenamųjų, komercinių pastatų įrengtų vaizdo kamerų įrašai.

Dalijosi automobilio nuotraukomis

O. Vaitkevičienė nedetalizavo, ar vaizdo įrašuose yra užfiksuota mergaitė, stovinti prie stotelės, taip pat ar matyti prie jos privažiuojantis automobilis, šalia vaiko stovintis vyras.

Taip pat nekonkretizuojama, ar yra gauta duomenų, liudijančių, jog mergaitė kompiuteriu susirašinėjo su įtartinu asmeniu ar asmenimis, galėjusiais įvilioti ją į spąstus.

Šios informacijos paskelbimas gali pakenkti tyrimui.

Pareigūnai neturi duomenų, kad vaiko dingimas gali būti susijęs su jų tėvų darbine veikla, galimomis skolomis, siekiu pareikalauti išpirkos, taip pat nėra žinių apie tai, kad tėvams tokiu drastišku būdu galėjo būti keršijama.

Feisbuke žmonės dalijosi Chemijos gatvėje prie sustojimo buvusio įtartino automobilio, galimai „Mazdos“, nuotraukomis – nors mašinos pasirodymo laikas maždaug sutampa, kada prapuolė ir mergaitė, pareigūnai nepatvirtino, kad ši transporto priemonė gali būti susijusi su jos dingimu.

Laužėsi į garažus

„Kauno diena“ antradienį paskelbė, kad policija ir ugniagesiai laužiasi į Speigo gatvėje įsikūrusius garažus, dar vadinamus Šiaurės garažais. Skelbiama, kad pasitelkti ne tik tarnybiniai šunys, bet ir diskiniai pjūklai bei laužtuvai. Nurodoma, kad buvo atidarytos kelių garažų durys, o neradus ieškomų asmenų pereita prie ten esančių seifų.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje nurodyta, kad iki paryčių diskiniu pjūklu atidarytos 8 seifų durys.

„Kauno diena“ žiniomis, veiksmų imamasi ir kitu Speigo gatvės adresu įsikūrusiuose garažuose.

„Kauno dienai“ policija nei patvirtino, nei paneigė, ar informacija susijusi su 9-metės dingimu. Nurodyta, kad veiksmai susiję su KAVPK Kriminalinės policijos valdybos vykdomu tyrimu.

Telefonu tapo nepasiekiama

Mergaitės šeima yra tvarkinga – tėvai anksčiau nėra patekę į teisėsaugos, vaiko teisių apsaugos tarnybos, kitų institucijų akiratį dėl įstaymų pažeidimų ar dukros nepriežiūros.

Mažametė iš namų bėgti, kur nors užsibūti nėra linkusi, anksčiau visuomet sugrįždavo namo sutartu laiku. 

Portalo lrytas.lt duomenimis, Agotos tėvai užsiima verslu, tėvas vadovauja sportinių drabužių siuvimo įmonei.

Pareigūnai neatskleidžia, kodėl mergaitė išėjo iš namų žiemos vakarą viena sutemus, ar tai ji padarė su tėvų žinia.

Pasak policijos atstovų, su tėvais yra nuolat bendraujama, jie paaiškino situaciją, kodėl vaikas išėjo iš namų tokiu laiku. 

Šeima kreipėsi į policiją sekmadienį, apie 19 val. 30 min., nesulaukusi grįžtančios mergaitės ir neprisiskambinusi jai telefonu, kuris buvo išjungtas arba išsikrovęs.

Policija pranešė, jog išeidama iš namų, Agota mūvėjo juodos spalvos kelnes, vilkėjo spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė), buvo pasiėmusi juodą kuprinę, telefoną. Jos ūgis – apie 140 centimetrų.

Žmones, žinančius mažametės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma nedelsiant kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonu 8 700 60600 arba skubios pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.