Kruvina tragedija Elektrėnuose: paslydęs, griuvęs ir žiauriai susižalojęs vyras pagalbos laukė 17 min. ir neišgyveno Į BPC skambino 4 kartus

Ėjo gatve, paslydo, pargriuvo, buvo nuvežtas į ligoninę ir mirė – taip baigėsi 72 metų elektrėniškio gyvenimo kelionė.

Slidūs šaligatviai tapo tragiškos nelaimės priežastimi. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Slidūs šaligatviai tapo tragiškos nelaimės priežastimi. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 2:56 PM, atnaujinta Jan 12, 2024, 6:41 PM

Ketvirtadienį išeidamas iš namų vyras tikrai nemanė, kad jų duris užveria paskutinį kartą.

Prieš pat vidurdienį pensininkas eidamas šaligatviu paslydo ir susižalojo ranką, o po pusantros valandos jau buvo pranešta apie jo mirtį.

Pirmasis informaciją apie šį tragišką įvykį paskelbė portalas Tv3.lt.

Apie Elektėnuose, Trakų gatvėje, netoli centrinio pašto, pargriuvusį ir ranką susižalojusį vyresnio amžiaus vyrą Bendrojo pagalbos centro (BPC) budėtojams buvo pranešta 11 val. 50 min.

Telefonu skambinusi įvykio liudytoja sakė, kad vyras paslydo, pagriuvo ir galimai susilaužė ranką. Moteris sakė, kad kraujas iš sužalotos rankos bėga upeliais ir kad sužalotasis alpsta. Kad susižalojęs vyras neprarastų sąmonės, moteris jį bandė kalbinti.

Pranešimą apie nelaimės ištiktą vyrą BPC budėtojai perdavė greitosios pagalbos stočiai.

Nesulaukdami greitosios pagalbos žmonės BPC skambino ir ją kvietė dar tris kartus.

Pasak Bendrojo pagalbos centro centro atstovės viešiesiems ryšiams Vilmos Juodzevičiūtės, paskutinį kartą iš nelaimės vietos buvo skambinta 12 val. 06 min.

„Paskambinęs žmogus pranešė jau matąs atvykstantį greitosios pagalbos automobilį. Nuo pirminio pranešimo apie nelaimę iki greitosios pagalbos automobilio atvykimo praėjo 17 minučių“, – konstatavo V.Juodzevičiūtė.

Nuo centrinio Elektrėnų pašto iki ligoninės tėra kiek daugiau nei kilometras kelio, todėl daug laiko sužaloto pensininko nuvežimui į ligoninę neprireikė.

Deja, į ligoninę atvežto pensininko gyvybės medikams išgelbėti nepavyko. Maždaug po valandos vyras mirė.

Apie Elektrėnų ligoninėje mirusį 72 metų vyrą medikai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams pranešė 13 val. 26 min.

Šio komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja sakė, kad gavus pranešimą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Ar šis žmogus mirė dėl to, kad patyręs traumą neteko daug kraujo, ar dėl kitų priežasčių, turės nustatyti ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai“, – sakė J.Samorokovskaja.

Tikrąją elektrėniškio žūties priežastį jau spėjo įvardinti šią liūdną žinią socialiniuose tinkluose komentavę žmonės. Jie dėl tragiškos nelaimės kaltino Elektrėnuose miesto gatvių priežiūra ir jų valymu nesirūpinančius valdininkus.

Galėjo išgelbėti praeiviai?

Elektrėnų ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Dmitrij Burkoj pasakojo, kad vyras patyrė reto pobūdžio traumą.

„Čia toks atvejis neeilinis. Per savo praktiką tokio nepamenu“, – lrytas.lt sakė D.Burkoj.

Jis paaiškino, kad vyrui išniro dilbis ir buvo pažeista žasto arterija.

„Tai pakankamai stambi arterija, jei iš jos kraujuojama, laikas skaičiuojamas minutėmis. Jei žmogui per kelias minutes nesuteikiama adekvati pagalba, jis miršta“, – sakė D.Burkoj.

Medikas pridūrė, kad stipriai nukraujavusio žmogaus atgaivinti jau neįmanoma.

„Jis buvo atvežtas pas mus be sąmonės, nekvėpuojantis ir be spaudimo, gilioje komoje, galima sakyti, kad jau negyvas“, – tvirtino D.Burkoj.

Pašnekovas pabrėžė, kad pacientą bandyta atgaivinti, už gyvybę kovojo du gydytojai traumatologai, anesteziologas-reanimatologas ir jo komanda – praktiškai visas priėmimo skyriaus personalas.

D.Burkoj teigimu, vyro gyvybė priklausė nuo to, ko imsis aplinkiniai iki atvažiuos greitosios pagalbos medikai.

„Kiekvieno automobilio vaistinėlėje yra turniketai. Nelaimė įvyko pakankamai judrioje vietoje, jeigu pro šalį važiavęs automobilis sustotų ir uždėtų turniketą, labai tikėtina, kad tas žmogus dabar būtų gyvas“, – kalbėjo D.Burkoj.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.