Ugniagesiai perspėja: gaisrai ir kitos nelaimės švenčių ir savaitgalių nepaiso

Prieš pirmą šiemet ilgajį šventinį savaitgalį ugniagesiai gelbėtojai ragina gyventojus elgtis saugiai ir atsakingai. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet daugiabučiuose ir individualiuosiuose gyvenamuosiuose namuose jau kilo 522 gaisrai. Šiuose gaisruose žuvo 18 žmonių, o 26 žmonės patyrė traumų.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Feb 15, 2024, 5:38 PM

Vien šią savaitę gaisruose žuvo 3 žmonės.

Antradienį, apie 23 val. 55 min., Tauragės rajone, Tauragės seniūnijoje, Tauragės Dvaro kaime, gaisras kilo viename iš butų daugiabučiame gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams namo laiptinė buvo uždūminta, buto durys, kuriame kilo gaisras, buvo užrakintos.

Ugniagesiai, atidarę buto duris, dūmuose skendinčio bute prie lovos surado ir į lauką išnešė vyrą. Deja, medikams nepavyko jo atgaivinti. Netrukus prie lango buvo rastas ir antrasis vyras. Greitosios pagalbos medikai konstatavo jo mirtį. Dviejų kambarių butas, kuriame kilo šis gaisras, apleistas, jame prikrauta šiukšlių. Gaisro metu sudegė lova, apdegė ir aprūko sienos, lubos ir namų apyvokos daiktai.

Trečiadienį, apie 20 val. 05 min., Ignalinos rajone, Naujojo Daugėliškio seniūnijoje, Degutiškės I kaime, atvira liepsna degė individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu nudegė pusė stogo dangos ir perdangos, išdegė namo vidus. Jame rastas apdegęs žmogaus kūnas.

Pernai per ilguosius savaitgalius daugiabučiuose ir individualiuosiuose gyvenamuosiuose namuose kilo 151 gaisras. Šiuose gaisruose žuvo 4 gyventojai, o 6 žmonės patyrė traumų.

Todėl ugniagesiai gelbėtojai dar kartą atkreipia gyventojų dėmesį į saugios namų aplinkos svarbą ir pataria gyventojams nepalikti verdančių puodų ant viryklės, įjungtų elektros prietaisų, nerūkyti lovoje. Daugelio gaisrų pavyktų išvengti, jei gyventojai kūrenimo sezono metu periodiškai išsivalytų dūmtraukius, apžiūrėtų ir susiremontuotų krosnis, susitvarkytų elektros instaliaciją ir, žinoma, įsigytų dūmų detektorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?