Savaitgalį gaisruose nukentėjo keturi žmonės, ugniagesiai gelbėjo kemsyne įklimpusius vaikus ir užlietos pievose skęstančias avis

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai vyko gesinti 74 gaisrų ir atliko 109 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu nukentėjo 4 žmonės.

Per praėjusias tris paras<br>PAGD asociatyvi nuotr.
Per praėjusias tris paras<br>PAGD asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Apr 29, 2024, 12:03 PM

Penktadienį vakare ugniagesiai skubėjo gelbėti vaikų. 21.13 val. buvo gautas pranešimas iš policijos, kad Klaipėdos rajone, Kretingalės seniūnijoje, Kalotės kaime, prie Kalotės ežero miške du vaikai įklimpo kemsyne.

Atvykus ugniagesiams, jie buvo apie 1 km nuo ežero, prie vaikų nebuvo galimybės nei privažiuoti, nei prieiti.

Ugniagesiai narai priplaukė valtimi prie vaikų, parnešė abu iš kemsyno iki valties ir parplukdė į krantą. Jie buvo perduoti greitosios pagalbos medikams.

Penktadienį, 17.05 val., Vilniaus ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į daugiabutį Žirmūnų gatvėje. Viename iš butų jautėsi pridegusio maisto kvapas. Bute buvo rasta ant grindų gulinti sąmoninga moteris. Ją ugniagesiai išnešė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Moteris buvo išvežta į ligoninę.

Šeštadienį, 13.13 val., Pakruojo rajone, Rozalimo seniūnijoje, Bališkių kaime, sandėlyje kilo gaisras. Jį užgesino pats savininkas. Gesindamas gaisrą, vyras apdegė veidą ir rankas.

22.18 val. Kaune, Veiviržo gatvėje, degė gyvenamajame name įrengtas garažas. Atvykus ugniagesiams, žmonės iš pastato buvo išėję, greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo 4 asmenis. Tolesnei apžiūrai į gydymo įstaigą jie išvežė namo savininką. Garaže degė elektros instaliacija ir namų apyvokos daiktai, aprūko patalpos ir viduje buvęs automobilis „Opel Insignia“, išsilydė jo žibintas ir bamperis. Iš patalpų ugniagesiai išnešė dujų ir deguonies balionus. Dūmų detektorius pastate nebuvo įrengtas.

Sekmadienį, 21 val., Šiauliuose, Vilniaus gatvėje, liepsnojo gyvenamojo namo vidus. Vieną apdegusį žmogų, kol atvyko greitosios pagalbos medikai, gaivino ugniagesiai. Vėliau jis buvo perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę. Kitas žmogus, patyręs nudegimų, iš pastato buvo išėjęs pats iki atvykstant ugniagesiams. Jis taip pat išvežtas į gydymo įstaigą. Gaisro metu išdegė namo vidus. Dūmų detektoriaus name nesimatė.

Penktadienio naktį, 3.19 val., Akmenės rajone, Papilės seniūnijoje, Biliūniškių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Žmonės iš pastato išėjo iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu sudegė dalis namo, sukrito stogas. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

12.24 val. Vilniuje, Karklėnų gatvėje, liepsnojo lengvasis automobilis „BMW“. Gaisro metu sudegė visos jo degiosios detalės, išdegė šalia stovėjusio automobilio „Toyota Yaris“ variklio skyrius, apdegė dalis salono, apsilydė ir šalia buvusio automobilio „Toyota C-HR“ galinis žibintas. Įvykis tiriamas.

14.44 val. Kaune, Lietuvių gatvėje, atvira liepsna degė medinis daugiabutis. Gaisro metu išdegė veranda, dalis prieškambario, apdegė kambarys palėpėje ir 20 kv. m pastogės. Dūmų detektoriaus pastate nebuvo.

Šeštadienį, 17.38 val., buvo pranešta apie gaisrą Tauragės rajone, Žygaičių seniūnijoje, Kaupių kaime esančiame sąvartyne. Ten 70 kv. m plote degė šiukšlės. Įmonės operatorius teleskopiniu krautuvu perkrovė šiukšles, ugniagesiai perpylė jas vandeniu.

Sekmadienį, 5.34 val., Šakių rajone, Plokščių seniūnijoje, Voniškių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė virtuvė, mansardos aukštas, sudegė namų apyvokos daiktai ir baldai. Gyventojas dėl patirto šoko buvo išvežtas į ligoninę. Dūmų detektorius name buvo. Gaisro priežastis – elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai.

19.27 val. Kaune, Pakraščio gatvėje, degė komercinėse patalpose įrengtas butas. Gaisro metu sudegė kambaryje buvę baldai ir kiti daiktai, aprūko ir kito buto patalpos. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Prieš vidurnaktį Kazlų Rūdos savivaldybėje, Kazlų I kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, stogas ir perdanga jau buvo sukritę. Gaisro metu išdegė vidaus patalpos, buvo nuardyta apie 50 kv. m perdangos. Dūmų detektoriaus name nesimatė.

Šeštadienį ugniagesiams teko gelbėti avis. 17.28 val. buvo gautas Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vado pranešimas, kad reikia pagalbos gelbėti skęstančias avis. Kėdainių rajone, Pelėdnagių seniūnijoje, Pašilių kaime buvo smarkiai pakilęs Nevėžio upės vanduo. Jis buvo išsiliejęs iš krantų ir užliejęs pievas, kuriose ganėsi avys. Jas nuo saugios vietos skyrė 300 m. Ugniagesiai gelbėtojai, naudodami valtis ir gelbėjimo lentas, parplukdė 47 avis. Trys avys nuskendo, jos buvo ištrauktos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.