Naujasis ŠMSM ministras G. Jakštas: „Man yra aišku, ką daryti toliau“

Darbą jau pradeda švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. Iki šiol švietimo, mokslo ir sporto viceministru buvęs G.Jakštas numato tęsti Vyriausybės programoje numatytus įsipareigojimus.

G.Jakštas<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
G.Jakštas<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
G.Jakštas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
G.Jakštas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
G.Jakštas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
G.Jakštas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
G.Jakštas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
G.Jakštas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Jul 5, 2023, 1:41 PM

„Pagrindinė mano darbo kryptis bus mažinti atotrūkį tarp dirbančiųjų mokyklose ir sprendimus priimančių švietimo ekspertų bei politikos formuotojų. Kadangi esu šiuo metu vykdomų švietimo reformų bendraautorius, rūpinsiuosi, kad visi pradėti darbai sklandžiai vyktų toliau.

Laikysimės Vyriausybės patvirtintos programos, koalicijos partnerių sutarties, partijų susitarimo dėl švietimo. Norisi surasti kuo daugiau būdų įgalinti švietimo, mokslo ir sporto bendruomenę mokytis, studijuoti, dirbti, kurti, siekti rezultatų“, – sako ministras.

G.Jakšto vadovaujama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos komanda švietimo srityje sieks užtikrinti vienodas starto pozicijas visiems Lietuvos vaikams, mažinti ugdymo rezultatų skirtumus tarp miestų ir rajonų mokyklų, gerinti pedagogų gebėjimus bei jų darbo sąlygas.

Studijų ir mokslo srityje numatoma stiprinti studijų kokybę, pasiekti proveržį mokslo srityje, orientuotis į tarptautinį konkurencingumą ir mokslo poveikį.

Visuomenės sveikatinimas fizinio aktyvumo veiklomis ir judri gyvensena išlieka esmine veiklos kryptimi sporto srityje.

G.Jakštas anksčiau užėmė vadovaujančias pareigas Vyriausybės Strateginiame analizės centre, dirbo kaip nepriklausomas ekspertas įvairiuose su švietimu susijusiuose projektuose Lietuvoje ir užsienyje.

Jis yra baigęs Vilniaus universiteto Ekonometrijos bakalauro studijų programą, Tilburgo universitete (Nyderlandai) Finansų ir draudimo matematikos magistrantūros studijų programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.