M. Navickienė pasveikino Brailio rašto žaidimą sukūrusius mokinius: taip prisidedama prie žmonių su negalia įtraukties

Susitikusi su didžiausiame antreprenerystės renginyje Europoje – „Gen-E 2023“ 2-ąją vietą užėmusiais Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos moksleiviais Damir Samarin ir Eligijumi Girdeniu bei jų mokytojais ir „Lietuvos Junior Achievement“ vadovais, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė padėkojo už Lietuvos garsinimą, dėmesį žmonėms su negalia ir indėlį kuriant teigiamus socialinius pokyčius.

 M. Navickienė.<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 M. Navickienė.<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
Brailio rašatas.<br>LAB archyvo nuotr.
Brailio rašatas.<br>LAB archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ignas Dobrovolskas

Jul 17, 2023, 10:36 AM

Mokomoji mokinių bendrovė „Brailliant“ iš Mažeikių užėmė 2-ąją vietą didžiausiame antreprenerystės renginyje Europoje – „Gen-E 2023“. Jaunieji verslininkai sukūrė inovatyvų stalo žaidimą Brailio raštu.

„Nuoširdžiai sveikinu su laimėjimu, kuris ne tik garsina Lietuvos vardą pasaulyje, skatina verslumą, bet ir prisideda prie žmonių su negalia įtraukties. Jūsų sukurtas inovatyvus stalo žaidimas Brailio raštu jungia neregius ir reginčiuosius bendrystei. Šis unikalus sprendimas prisideda prie teigiamų socialinių pokyčių bendruomenėje“, – pažymėjo ministrė M. Navickienė.

Stambule vykusiame tarptautiniame konkurse „Gen-E 2023“, kuriame dalyvavo geriausi mokinių verslai iš visų Europos valstybių, Lietuvos Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos moksleivių idėja sužavėjo inovatyviu požiūriu į socialinės problemos sprendimą ir produkto kūrimu kartu su tiksline auditorija – aklųjų ir silpnaregių bendruomene. Mokinių bendrovės įkūrėjai stalo žaidimą kūrė kartu su Mažeikių aklųjų ir silpnaregių sąjunga.

Ministrė už moksleivių skatinimą, motyvavimą dalyvauti konkurse ir pagalbą padėkojo Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos mokytojams Rimai Meldaikienei bei Raimondui Milėškai, mokyklos direktorei Astai Žukauskienei ir „Lietuvos Junior Achievement“ direktorei Andželikai Rusteikienei bei programos vadovei Rasai Valaitytei.

„Lietuvos Junior Achievement“ yra jaunimo antreprenerystės ir finansinio raštingumo ugdymo programų kūrėja ir įgyvendintoja.

Antreprenerystė – verslo idėjų kūrimas, naujų įmonių steigimas, ėmimasis rizikingų verslo sumanymų, socialinė ir ekonominė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.