Šimtukininkė iš Panevėžio G. Narkutė: „Karčios darbo šaknys galiausiai virto aukštu rezultatu“

Panevėžio Velžio gimnazijos abiturientė Goda Narkutė – viena geriausiai išlaikiusių brandos egzaminus Panevėžio rajone. 100 balų mergina gavo už anglų kalbos egzaminą, 90 balų surinko už lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį egzaminą.

Panevėžio Velžio gimnazijos abiturientė Goda Narkutė – viena geriausiai išlaikiusių brandos egzaminus Panevėžio rajone.<br>Ž.Večiorkutės ir R.Ančerevičiaus nuotraukos
Panevėžio Velžio gimnazijos abiturientė Goda Narkutė – viena geriausiai išlaikiusių brandos egzaminus Panevėžio rajone.<br>Ž.Večiorkutės ir R.Ančerevičiaus nuotraukos
Panevėžio Velžio gimnazijos abiturientė Goda Narkutė – viena geriausiai išlaikiusių brandos egzaminus Panevėžio rajone.<br>Ž.Večiorkutės ir R.Ančerevičiaus nuotraukos
Panevėžio Velžio gimnazijos abiturientė Goda Narkutė – viena geriausiai išlaikiusių brandos egzaminus Panevėžio rajone.<br>Ž.Večiorkutės ir R.Ančerevičiaus nuotraukos
Daugiau nuotraukų (2)

Modestas Pariauka

Aug 4, 2023, 6:39 PM

Sėkmingai išlaikyti egzaminus merginai padėjo ne tik jos mokytojai, bet ir intensyvus mokymasis namuose.

„Padariau viską, ką galėjau, o karčios darbo šaknys galiausiai virto aukštu rezultatu“, – taip pokalbį pradėjo Velžio gimnazijos abiturientė G.Narkutė.

Mokėsi daug ir visur

Šimtukininkė G.Narkutė tikina, kad iš kiekvienos pamokos stengėsi imti viską, ką tik įmanoma, noriai ir sąžiningai atliko užduodamus namų darbus, todėl rezultatas ir buvo geras.

„Negaliu slėpti, bet į savo pasiruošimą pamokai ir į mokymosi kokybę visada žiūrėjau rimtai, nes kiekviena pamoka buvo vertinga, kiekvienas namų darbas statė pagrindinius pamatus ateičiai. Viskas susidėjo tiek iš mano, tiek iš mokytojų sunkaus ir intensyvaus darbo, norint pateikti visą naudingą medžiagos informaciją.

Esu savikritiška, todėl labiausiai kreipdavau dėmesį į padarytas klaidas – iš jų mokytis buvo lengviausia, jas geriausiai atsimindavau“, – teigė G.Narkutė.

Mergina jaučiasi padariusi viską, ką galėjo padaryti geriausiai.

„Jaučiu pilnatvę bei vidinę ramybę, žinodama, kad padariau viską, ką galėjau, o karčios darbo šaknys galiausiai virto aukštu rezultatu“, – savimi džiaugėsi šimtukininkė.

Motyvacija mokslui – tėvų ir pedagogų dėka

Pasak Velžio gimnazijos abiturientės G.Narkutės, tėvų ir pedagogų motyvacija mokytis buvo viena iš svarbiausių gyvenimo pastūmėjimų siekti pačių aukščiausių rezultatų.

„Visada motyvacijos mokytis semdavausi iš tėvų, kurie nesustodavo morališkai manęs palaikyti ir teigdavo, kad mokausi tik dėl savo gerovės. Siekti aukštų rezultatų skatino ir mokytojai, kurie duodavo vertingų patarimų, pagirdavo, o kartais tikindavo, kad galiu ir geriau.

Taip pat, manęs neapleido pareigos jausmas ir noras visas užduotis atlikti be priekaištų, vertė nenuleisti rankų ir stengtis viską atlikti, kiek įmanoma geriau“, – savo pasiekimais didžiavosi mergina.

100-ukas – už anglų kalbos egzaminą

Pasibaigus valstybinių brandos egzaminų vertinimui, visi abiturientai galėjo peržvelgti savo egzaminų rezultatus ir sužinoti, kuris mokomasis dalykas pasisekė geriausiai. Vieni džiaugėsi matydami kelis šimtukus, o kitiems – užteko pamatyti bent vieną šimtuką.

Už anglų kalbos valstybinį egzaminą gavusi aukščiausią įvertinimą, G.Narkutė džiaugiasi savo rezultatais ir tikina, jog tikėjosi daugiau egzaminų įvertintų šimtukais, tačiau įvertina ir savo pastangas.

„Laikiau dailės, anglų kalbos, matematikos bei lietuvių kalbos egzaminus. Labiausiai iš visų pasirinktų dalykų pasisekė anglų kalbos egzaminas. Kituose egzaminuose, manau, pritrūko laiko pasitikrinti klaidas, atsakymus į atsakymų lapą rašiau iki paskutinės sekundės“, – aiškino mergina ir motyvavo naują abiturientų kartą siekti aukščiausių įvertintinų.

„Esu patenkinta savo įvertinimais, todėl linkiu naujai kartai siekti dar aukštesnių rezultatų, tokiu būdu garsinant ne tik save, bet ir savo gimnaziją. Tinkamai statyti savo pamatus ateičiai“, – kalbėjo Velžio gimnazijos abiturientė G.Narkutė.

Velžio gimnazijoje – vienas šimtukas

Velžio gimnazijos abiturientai šiemetinėje egzaminų sesijoje pasirodė šiek tiek prasčiau nei praėjusiais metais – turi tik vieną šimtuką.

Kaip naujienų portalui JP teigė Panevėžio rajono Velžio gimnazijos direktorius Rimtas Baltušis, tokį mokinių įvertinimą paskatino karantininis laikotarpis, kurio metu daugeliui pritrūko motyvacijos, tačiau yra dėkingas dėl mokinių pasiekimų.

„Šiemet mūsų gimnazijoje nėra ypatingi rezultatai – tik vienas šimtukas. Daugelis mūsų abiturientų ypatingai pasirodė anglų kalbos egzamine, kurie viršija Lietuvos reitingus. Prancūzų kalbos egzamine turime surinkę 97 balus, lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą išlaikė visi mūsų gimnazijos abiturientai.

Džiaugiamės gautais rezultatais ir linkime geriausių gyvenimo kelių“, – dėkojo už geriausius rezultatus R.Baltušis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.