Alytaus savivaldybė pakeitė sprendimą dėl klasių skaičiaus mokyklose: Punios kaime nebelieka pradinukų

Antradienį posėdžiavusi Alytaus rajono savivaldybės taryba pakeitė vasaros pradžioje priimtą sprendimą dėl klasių ir grupių skaičiaus mokyklose ateinančiais mokslo metais. Pakeitimas aktualiausias Butrimonių gimnazijos Punios pradinio ugdymo skyriui – nuo šių metų rugsėjo čia nebelieka pradinukų, rašo portalas Alytausnaujienos.lt

Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
Mokykla.<br>S.Bagdonavičiaus nuotr.
Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 12:51 PM, atnaujinta Sep 1, 2023, 12:52 PM

Kaip portalui sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė, jau pavasarį, baigiantis mokslo metams, buvo aišku, kad į Butrimonių gimnazijos Punios pradinio ugdymo skyriaus jungtines klases dabartinį rugsėjį ateis tik apie 10 mokinių, o, vadovaujantis atitinkamais teisės aktais, sudaryti jungtinių klasių yra neįmanoma.

„Vyko diskusijos su mokinių tėvais dėl tolesnio pradinukų ugdymo Butrimonių gimnazijoje, kuri yra už vienuolikos kilometrų nuo Punios. Tad nuo rugsėjo Punios skyrių norėję lankyti pradinukai bus vežami į Butrimonių gimnaziją“, – sakė G. Volungevičienė.

G.Volungevičienės teigimu, Punioje išlieka Butrimonių gimnazijos pradinio ugdymo skyrius, nuo ateinančio rugsėjo jame veiks mišri priešmokyklinio ugdymo grupė, o jei atsirastų daugiau pradinukų, būtų atnaujinta pradinių klasių veikla.

Praėjusiais mokslo metais Alytaus rajono mokyklos turėjo 1446 mokinius su priešmokyklinukais. Ateinančiais mokslo metais jų tikimąsi sulaukti šiek tiek mažiau – 1409, rašė portalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.