Vilniaus miesto savivaldybė siekia užmegzti bendradarbiavimą su VSD: ieškos priemonių pedagogams įvertinti

Vilniaus miesto savivaldybė siekia užmegzti bendradarbiavimą su Valstybės saugumo departamentu (VSD) ieškant sprendimų užtikrinti, kad nacionaliniam saugumui pavojų keliantys asmenys negalėtų dirbti savivaldybės ugdymo įstaigose. Tokių sprendimų savivaldybė pradėjo ieškoti po to, kai paaiškėjo, kad VSD ataskaitose minima pedagogė Ela Kanaitė dirbo sostinės darželyje-mokykloje „Svaja“.

Darželis<br>V.Balkūno nuotr.
Darželis<br>V.Balkūno nuotr.
Darželis<br>M.Patašiaus nuotr.
Darželis<br>M.Patašiaus nuotr.
Darželis<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Darželis<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Darželis<br>T.Bauro nuotr.
Darželis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 8:57 AM

„Savivaldybė siekia užmegzti bendradarbiavimą su VSD ir kitomis teisėsaugos institucijomis, kad šios pasiūlytų sprendimų, kurie vertinant direktorių ir kitų švietimo įstaigų darbuotojų tinkamumą eiti pareigas leistų išvengti kontraversiškų, moralės normoms prieštaraujančių pažiūrų ir galimos neigiamos įtakos vaikams atvejų“, – teigiama savivaldybės Eltai perduotame komentare.

Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Vilniaus darželyje-mokykloje „Svaja“ trejus metus dirba anksčiau VSD grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimuose minėta pedagogė E. Kanaitė. Apie tai antradienį pranešė naujienų portalas 15min.lt. Kaip nurodoma publikacijoje, Vilniaus miesto savivaldybė apie E. Kanaitės einamas direktorės pavaduotojos ūkio reikalams pareigas darželyje-mokykloje „Svaja“ sužinojo neseniai.

Šiai žiniai pasirodžius žiniasklaidoje, ugdymo įstaigos direktorė Vilniaus savivaldybei patvirtino, kad E. Kanaitė pateikė prašymą išeiti iš darbo.

Kaip portalui teigė savivaldybė, E. Kanaitė „Svajoje“ dirba nuo 2020 metų rugsėjo.

Dėmesį į E. Kanaitę socialiniame tinkle „Facebook“ prieš kelias dienas atkreipė visuomenininkas Algis Ramanauskas, nurodoma publikacijoje.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad E. Kanaitė socialiniame tinkle dalindavosi prorusiškais įrašais, taip pat, 2015 metų VSD ataskaitoje minima, moteris yra Rusijos ambasados Vilniuje koordinuojamos Respublikinės tėvynainių tarybos narė, taip pat viena iš asociacijos „Pagrindinių teisių gynimo ir tyrimo centras“ steigėjų. Pažymima, kad E. Kanaitė taip pat vadovavo Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijai. E. Kanaitės pavardė minima ir 2016 metų VSD saugumo ataskaitoje.

2012 metais E. Kanaitei buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įteikė apdovanojimą už nuopelnus Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.