M. Navickienė kritikuoja NŠA dėl tarpinių patikrinimų: pasigedau lyderystės padedant mokykloms

Laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas perėmusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad pasigedo Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) pagalbos mokykloms, kurios tarpinių patikrinimų metu susidūrė su techniniais nesklandumais.

Monika Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

Apr 16, 2024, 10:27 AM

„Pasigedau ir Nacionalinės švietimo agentūros lyderystės teikiant pagalbą mokykloms. (...) Norėčiau, kad NŠA dabar jau proaktyviau teiktų pagalbą mokytojams ir mokykloms, kad šitie dalykai nesikartotų“, – LRT radijui antradienį kalbėjo M. Navickienė.

„Aišku, mokyklų pasirengimo lygmuo irgi nėra vienodas, kai kuriems tie prisijungimai strigo, nors man pateiktais duomenimis jų nebuvo daug, gal tik 1 proc. Bet, vis tiek, tai yra skaičius vaikų, kuriems tai galėjo atnešti papildomą stresą, papildomus nesklandumus“, – kalbėjo ministrė.

Likusių tarpinių patikrinimų užduotys bus recenzuojamos darkart

M. Navickienė taip pat atkreipė dėmesį, kad būtina daugiau dėmesio skirti ir tarpinių patikrinimų užduočių sudarymui. Todėl, pasak ministrės, nuspręsta, kad likusių trijų patikrinimų užduotis vertins trys recenzentai.

„Per pirmuosius tarpinius patikrinimus, mano manymu, buvo per mažai recenzavimo ekspertų grandžių. Ką nusprendėme – kad visi likę patikrinimai sulauks trečio recenzavimo. Bus papildomi ekspertai, kurie dar kartą turės pažiūrėti, ar nėra rizikų, kad užduotys neatitiks programų“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad praėjusią savaitė premjerė Ingrida Šimonytė patenkino švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto prašymą atsistatydinti. Susitikusi su šalies vadovu Gitanu Nausėda Vyriausybės vadovė taip pat pateikė dekreto projektą, kuriame numatoma, jog laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) vadovaus socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Tęsiantis nesklandumams dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, ministras G. Jakštas dar kartą premjerei pateikė atsistatydinimo prašymą. Kaip žurnalistams teigė buvęs ministras, pasitraukti iš pareigų jį paskatino nesutarimai su premjerės komanda.

Taip pat praėjusią savaitę iš posto pasitraukė ir už tarpinių patikrinimų įgyvendinimą atsakingas viceministras Ramūnas Skaudžius.

Primenama, kad G. Jakštas atsistatydinimo raštą I. Šimonytei jau buvo įteikęs ir kovo viduryje. Visgi, tada Vyriausybės vadovė nutarė jo netenkinti.

Ministru G. Jakštas buvo paskirtas praėjusių metų vasarą, kai kilus skandalui dėl savivaldybių tarybos narių veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo iš pareigų pasitraukė tuometė ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pagal Konstituciją, Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.