Išradimai: šlakstomi migdomieji, striukė su oro pagalve

Purškiami migdomieji

Išradimai: šlakstomi migdomieji, striukė su oro pagalve.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Išradimai: šlakstomi migdomieji, striukė su oro pagalve.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2015, 9:27 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:07 PM

Tiems, kuriuos kamuoja nemiga, jau žino apie melatonino tabletes, kurios padeda užsnūsti. Tačiau skirtingai nei įprasti migdomieji, melatonino tabletės veiksmingos ne kiekvienam. „Purškiamas miegas“ („Sprayable Sleep“) turėtų išspręsti šią problemą.

Naujasis produktas reklamose dar vadinamas „pirmuoju pasaulyje išviršiniu melatonino purškikliu“. Kuo skiriasi purškiklis nuo geriamos tabletės? Užpurkštas melatoninas į kūną susigeria palaipsniui, taip išvengiant didelio šio medikamento suvartojimo iš karto. Purškiklį sukūrusi kompanija „Sprayable" teigia, kad lėčiau veikdamas hormonas atkartoja natūralią melatonino gamybą nakties metu. „Sprayable Sleep“ yra sudarytas tik iš trijų ingredientų: melatonino, tirozino ir distiliuoto vandens. Taigi, purškiklio sudėtyje yra tik medžiagos, priskiriamos maisto papildams. Preparato naudojimas paprastas: jį reikia purkšti tiesiai ant kaklo likus maždaug valandai iki miego. Kadangi melatonias žmogaus organizme gaminasi natūraliai, purškiklio naudojimas neturėtų sukelti silpnumo ar pagirių jausmo ryte, kaip dažnai atsitinka išgėrus įprastų migdomųjų vaistų. Tad gero miego!

Oro pagalvės motociklininkams

„Tech – Air“ – tai elektroninė oro pagalvių sistema, kuri gali radikaliai pagerinti motociklininkų saugumą. Minėtas įrenginys padeda apsaugoti viršutinę motociklininkų kūno dalį, važiuojant tiek keliu, tiek bekele įvairiomis oro sąlygomis. „Tech – Air“ sistemą sudaro ir oro pagalvės elektroninis valdymo blokas, ir pati oro pagalvė. Pastaroji, kai išsiskleidžia, uždengia nugarą, inkstus, krūtinę ir pečius.

„Tech – Air“ sistemą galima įsigyti ir atskirai, ir jau įsiūtą į motociklininko striukes „Valparaiso For Tech-Air™“ arba „Viper For Tech-Air™“, pritaikytomis naudoti specialiai su šia technologija. Striukės tinkamos įvairiomis oro sąlygomis, tame tarpe – ir šiltuoju laikotarpiu. Inovatyvi ir įvairiapusiška „Tech – Air“ motociklininkų oro pagalvė gali būti dėvima vairuojant bet kokio tipo motociklą ar mopedą. Įrangą galima konfigūruoti dviratininkams ar kartu važiuojantiems keleiviams.

Horizontaliai ir vertikaliai judantis liftas

„TyssenKrupp“ kompanija sukūrė pirmąjį liftą, kurio judėjimui nereikalingi lynai. Tai liftų sistema, kuri veikiai panašiai kaip vertikalus metro. Kaip tai atrodo? Įsivaizduokite stačiakampį ir jo vertikaliomis bei horizontaliomis kraštinėmis vieną paskui kitą važiuojančius liftus. Aišku, tai gali būti ne tik stačiakampiai, bet ir sudėtingesnės geometrinės figūros. Šio sprendimo ypač laukė didelių pastatų statytojai, nes nauja liftų sistema išspręs žmonių sankaupų ir judėjimo problemas statiniuose.

Skaičiuojama, kad naujos sistemos pagalba vienos lifto šachtos panaudojimo galimybės prasiplės iki 50 proc. Taip pat per pusę sumažės ir liftų šachtų užimami plotai. O kadangi numatytos mažesnės liftų šachtos, tai gali padidinti pastato naudingą plotą iki 25 proc. Skaičiuojama, kad plotas, kurį užima liftų šachtos, priklausomai nuo pastato dydžio, gali sudaryti net iki 40 proc. statinio grindų kvadratūros.

Be to, kai pagerėja liftų efektyvumas, reikia mažiau eskalatorių ir kitų kėlimo – lipimo sistemų. Tokiu būdų žymiai tauposi statybos ir konstrukcijų išlaidos, didėja pajamos iš padidinto naudingo ploto.

Jeigu naudojamas bazinis MULTI modelis, tas vadinamas judėjimo stačiakampis, tuomet lifto kabina juda maždaug 5 m/s, o keleiviai lifto kabinų sulaukia pas 15 – 30 s.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.