Neįtikėtinos inovacijos medicinoje

Pilvu valdoma ranka – kada jos reikia?

Neįtikėtinos inovacijos medicinoje.<br>123rf nuotr.
Neįtikėtinos inovacijos medicinoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2015, 11:17 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:04 PM

Rūpestinga lova – kodėl ji reikalinga?

Ir tai ko jums prireiks – tirpstančių kaulų pamaina.

Mes gyvename rankų pasauly! Jų reikia viskam – pasisveikinimui, dantų valymui, vairavimui, valgymui, apsirengimui, bilietui pažymėti ar maisto ruošimui. Žmonės dėl įvairiausių priežasčių netenka rankų ir įvairiais laikotarpiais jiems buvo padedama skirtingai.

Kaip ir kuo jiems gali artimoje ateityje padėti Lietuvos inovatoriai?

O ar žinojote, kad yra sukurtas sintetinis kaulo pakaitalas, kuris gali būti naudojamas odontologijoje kaulo audinio regeneracijai? Jis gali būti gaminamas tiek granulių, tiek ir blokelio pavidale ir neturi analogų Lietuvoje. Pasaulyje analogai sukurti sintetinių polimerų pagrindu.

Kaip ir analogų neturinti pragulų lova, galinti išgelbėti tūkstančius gyvybių. Vidutiniškai natūraliai žmogus per naktį pasiverčia 40–60 kartų. Joks slaugytojas tiek kartų nepavers neįgalaus žmogaus. Tad blogėja ne tik miegančiojo, bet ir slaugytojo sveikata, nes jis privalo visą naktį nemiegoti. Projekto komanda, yra sukūrusi analogų neturinčios automatinės slaugos lovos su šoninio pavertino funkcija prototipą.

Ši lova atlieka ne tik įprastoms slaugos lovoms būdingas funkcijas, bet taip pat be arba su minimalia slaugytojo pagalba padeda neįgaliajam pasiversti ant šono ir taip užtikrina pragulų prevenciją. Šis produktas ne tik pagerins ligonių ir slaugytojų gyvenimo kokybę, bet ir sumažins beprasmiškų mirčių skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.