ES vadovai ragina V. Putiną spausti separatistus

Prancūzija ir Vokietija ketvirtadienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pasinaudoti savo įtaka ir paspausti prorusiškus separatistus Ukrainoje sėsti prie derybų stalo.

Prancūzija ir Vokietija ketvirtadienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pasinaudoti savo įtaka ir paspausti prorusiškus separatistus Ukrainoje sėsti prie derybų stalo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzija ir Vokietija ketvirtadienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pasinaudoti savo įtaka ir paspausti prorusiškus separatistus Ukrainoje sėsti prie derybų stalo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:33 AM

Per telefoninę konferenciją Prancūzijos vadovas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkelpaprašė V.Putino padėti iki liepos dienos surengti vadinamosios Kontaktinės grupės susitikimą, kuriame būtų apibrėžtos paliaubų Ukrainoje sąlygos.

Kontaktinei grupei priklauso Ukraina, Rusija bei Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija.

„Šiuo tikslu jie paprašė prezidento V.Putino tarpininkauti, kad separatistai įsitrauktų į derybas ir būtų pasiektas susitarimas su Ukrainos valdžia“, - sakoma Prancūzijos prezidentūros išplatintame pareiškime.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį išreiškė „didį susirūpinimą“ dėl augančio taikių gyventojų aukų ir pabėgėlių skaičiaus rytinėje Ukrainoje. 

„V.Putinas pareiškė esąs labai susirūpinęs dėl daugėjančių taikių gyventojų aukų ir labai išaugusio pabėgėlių iš Ukrainos pietryčių į Rusijos teritoriją skaičiaus“, – nurodoma Kremliaus pranešime, kuris buvo paskelbtas po V.Putino pokalbio telefonu su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u. 

Trečiadienį Berlyne susitikę Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrai sutarė, kad iki šeštadienio bus surengtos Kontaktinės grupės derybos dėl naujų paliaubų krizės draskomoje Ukrainoje.

F.Hollande'as ir A.Merkel kiek vėliau ketvirtadienį planuoja telefonu pasikalbėti su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.