Į Škotijos nacionalinę partiją plūstelėjo naujų narių

Škotijos nepriklausomybę

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 22, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:19 AM

Škotijos nacionalinė partija (SNP) pranešė, kad jos tarnybinėms stotims buvo sunku apdoroti 11 tūkst. naujų prašymų įstoti į partiją, kurie buvo pateikti per 75 valandas po ketvirtadienio referendumo. Ketvirtadienį SNP turėjo 25,6 tūkst. narių.

SNP lyderis Alexas Salmondas paskelbė, kad 55-iems proc. rinkėjų atmetus nepriklausomybę ir britų ministrui pirmininkui Davidui Cameronui pareiškus, kad šis klausimas išspręstas visai kartai, jis atsistatydins iš Škotijos pirmojo ministro posto.

Tačiau nepriklausomybės šalininkai pažadėjo tęsti kampaniją socialinėje žiniasklaidoje ir daugelis jų į savo paskyrų paveiksliukus įtraukė skaičių „45“, žymintį, kiek procentų žmonių referendume balsavo už nepriklausomybę.

„Kaip buvęs leiboristų tarybos narys, (dirbęs) 15 metų, šiandien įstojau į SNP“, – „Twitter“ parašė nepriklausomybę remiantis aviacijos konsultantas Johnas Baillie, kuris anksčiau buvo Leiboristų partijos lyderis Pietų Eršyro taryboje.

„Penktadienį daugiausia jaučiausi piktas, vakar jaučiausi tiesiog liūdnas, šiandien įstojau į SNP. Niekada neatsisakyk to, kuo tiki“, – sekmadienį parašė @Kels450.

Nepriklausomybę remianti Škotijos žaliųjų partija paskelbė, kad jos narių skaičius nuo ketvirtadienio padidėjo 2-iem tūkstančiais.

Per referendumo kampaniją nepaprastai suintensyvėjo dalyvavimas politikoje, o rinkėjų aktyvumas per balsavimą – 84,5 proc. ir daugiau kaip 90 proc. kai kuriuos rajonuose – yra naujas rekordas Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.