Kurdų kantrybė išseko - šturmavo Europos Parlamentą Briuselyje

Dešimtys kurdų demonstrantų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2014, 5:20 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:12 AM

Mojuodami kurdų vėliavomis ir kalinamo kurdų separatistų lyderio Abdullah Ocalano atvaizdais protestuotojai prasiveržė pro policijos barjerą į pastato vestibiulį.

Jie surengė sėdimąjį streiką, kol keli europarlamentarai atėjo su jais susitikti.

„Mes kovosime su „Islamo valstybe“, – protestuotojams pasakė socialistų grupės Europos Parlamente vadovas Gianni Pittella, kuris dėl tokių žodžių sulaukė plojimų.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas sakė, jog susitiko su tos grupės lyderiais ir pasakė jiems taikiai užbaigti savo protestą.

Tačiau jis taip pat jiems pasakė, jog visiškai supranta jų susirūpinimą dėl civilių gyventojų padėties Kobanėje ir bendrai visoje Sirijoje bei Irake, ir pažadėjo perduoti jų žinią NATO.

„Pakartojau Europos Parlamento paramą tarptautinei koalicijai, kovojančiai su „Islamo valstybe“ Sirijoje ir Irake“, – sakė jis.

Kurdai antradienį tęsė savo protestus ir visoje Prancūzijoje; tarp protestuotojų buvo maždaug 500 žmonių, susirinkusių prie Užsienio reikalų ministerijos Paryžiuje ir reikalavusių „solidarumo su kurdų pasipriešinimu“.

„Mūsų žmonės susiduria su žudynėmis, genocidu. Nebe laikas debatams, dabar turi būti reakcija“, – miniai pasakė vienas organizatorių.

Marselyje įvyko jau ketvirta kurdų demonstracija vos per 10 dienų, joje dalyvavo maždaug 1 500 žmonių. Mažesni protestai vyko Nicoje, Bordo ir Tulūzoje.

Turkija antradienį perspėjo, kad IS gali netrukus užimti Kobanę, nors JAV ir arabų šalių karo lėktuvai sudavė naujus smūgius IS pozicijoms netoli šio kurdų miesto.

Kurdų protestas Europos Parlamento pastato dalyje, kuri turėtų būti saugus rajonas, įvyko per svarstymus dėl būsimo Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio naujosios komandos patvirtinimo.

Europos Parlamento saugumo tarnyba nurodė, kad pradės incidento tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.