Europa pagerbs buvusį JAV prezidentą George'ą H.W.Bushą

Buvusiam

Buvusiam JAV prezidentui George'ui H.W.Bushui ateinančią savaitę bus skirtas Europos Parlamento apdovanojimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvusiam JAV prezidentui George'ui H.W.Bushui ateinančią savaitę bus skirtas Europos Parlamento apdovanojimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS, lrytas.lt inf.

Nov 7, 2014, 1:01 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 2:09 AM

G.H.W.Bushas, kuris vadovavo Jungtinėms Valstijoms, kai Berlyno siena buvo sugriauta 1989 metais, taps pirmuoju amerikiečiu, kuriam bus įteiktas Robert'o Schumano medalis. Įteikimo ceremonija vyks pirmadienį jo prezidentinėje bibliotekoje Teksaso A&M universitete.

Ta mokykla nurodė, kad šis apdovanojimas žymi 90-mečio buvusio prezidento indėlį į saugumą ir taiką Europoje.

Garbingas apdovanojimas buvo įsteigtas 1986 metais ir skiriamas lyderiams, prisidėjusiems prie pastangų stiprinti taiką ir žmogiškąsias vertybes. Tarp jo laureatų buvo velionis popiežius Jonas Paulius II.

Apdovanojimo pavadinimas susijęs su buvusiu Prancūzijos užsienio reikalų ministru ir premjeru R.Schumanu, laikomu vienu Europos Sąjungos (ES) įkūrėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.