JT mano, kad Makedoniją kasdien pasieks iki 3 000 pabėgėlių

Jungtinės Tautos (JT)

Į Makedoniją jau atvyko tūkstančiai pabėgėlių.<br>AP nuotr.
Į Makedoniją jau atvyko tūkstančiai pabėgėlių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2015, 3:49 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:36 PM

„Tai yra maršrutas, kurį pasirenka dauguma žmonių, – Ženevoje sakė Jungtinių Tautų pagalbos pabėgėliams organizacijos (UNHCR) atstovė Melissa Fleming. – Mes nemanome, kad žmonių antplūdis ateinančiais mėnesiais nutrūks“. To priežastimi ji nurodė besitęsiantį smurtą Sirijoje ir Irake bei prastėjančią pabėgėlių padėtį jų prieglobsčio šalyse Turkijoje, Jordanijoje ir Libane. 28 Europos Sąjungos (ES) šalys turi pasirūpinti teisingu pabėgėlių paskirstymu Bendrijoje, reikalavo M. Fleming. Jei bus imtasi teisingų priemonių, Europa esą su situacija susidoros.

Į Makedoniją jau atvyko tūkstančiai pabėgėlių. Dauguma jų iš čia per Serbiją traukia į Vakarų Europą. UNHCR vertinimu, savaitgalį Serbiją pasiekė daugiau kaip 7 000 žmonių, iš kur jie mėgina autobusais ir traukiniais toliau vykti į ES šalį Vengriją.

Tačiau padėtis Vengrijos pasienyje gali paaštrėti. Vengrų žinybos tveria 175 km ilgio spygliuotą vielą prie sienos su Serbija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.