Graikijoje leidžiasi „Syriza“ populiarumo žvaigždė

Atsistatydinusio Graikijos

A.Tsipro partija nebesimėgauja populiarumu tarp Graikijos rinkėjų.<br>AP nuotr.
A.Tsipro partija nebesimėgauja populiarumu tarp Graikijos rinkėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:51 PM

Syriza“ palaikė 23 proc. apklaustųjų, o antra populiariausia buvo konservatyvus Naujosios demokratijos partija, kuria palaikė 19,5 proc. respondentų, rodo viešosios nuomonės agentūros „ProRata“ atliktos apklausos rezultatai, kuriuos penktadienį skelbia dienraštis „Efimerida Ton Syntakton“.

Ankstesnė „ProRata“ apklausa, atlikta liepos pradžioje, rodė didesnį „Syriza“ populiarumo atotrūkį: ją palaikė 26 proc., o Naujosios demokratijos partiją – tik 15 proc. apklaustųjų.

Liaudies vienybės partiją, įkurtą praeitą savaitę iš „Syriza“ pasitraukusių deputatų, kurie nepritaria Graikijai skirtam naujausiam 86 mlrd. eurų vertės finansinio gelbėjimo paketui, palaiko 3,5 proc. respondentų, todėl ta frakcija gali tikėtis patekti į naujos sudėties parlamentą, kurio slenkstis yra 3 proc. balsų, rodo penktadienį paskelbti rezultatai.

A.Tsipro dabartinės koalicinės vyriausybės partneriai – Nepriklausomų graikų partija – sulaukė 2 proc. apklaustųjų simpatijų.

Apklausa taip pat atskleidė, kad 64 proc. graikų galvoja, jog A.Tsipro sprendimas siekti naujo mandato, paskelbus pirmalaikius rinkimus, buvo klaidingas, o 68 proc. laikosi nuomonės, jog Graikija turinti bet kokia kaina pasilikti euro zonoje, net jeigu dėl to tektų tęsti griežto taupymo politiką.

Trečdalis rinkėjų, kurie palaikė A.Tsipro partiją per šių metų sausį vykusius rinkimus, iškėlusius „Syriza“ į valdžią, sakė nebesantys tikri, ar vėl už ją balsuotų, rašo „Efimerida Ton Syntakton“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024