J. Kaczynskis: „Lenkija nepasiduos ES spaudimui“

[[ge:lrytas:lrytas:510159]]

Jaroslawas Kaczynskis tikino, kad Lenkija eis jo tiesiamu keliu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Jaroslawas Kaczynskis tikino, kad Lenkija eis jo tiesiamu keliu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-18 07:06, atnaujinta 2017-06-10 21:43

Euroskeptiškos „Teisės ir teisingumo“ partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis pasisakė Lenkijos prezidento Andrzejas Dudos vizito į Briuselį išvakarėse.

„Neturėtume rūpintis tuo. Privalome ir toliau eiti dabartiniu keliu ir nepasiduoti bet kokiam (ES) spaudimui“, – interviu konservatyvios pakraipos laikraščiui „Rzeczpospolita“ teigė J. Kaczynskis.

Bendrija trečiadienį paskelbė apie tyrimą, kuriuo sieks išsiaiškinti, ar nauja Lenkijos konstitucinio teismo reforma pažeidė ES demokratijos principus ir ar šalis nusipelnė baudžiamųjų priemonių. Taip pat auga susirūpinimas dėl didėjančios Lenkijos valstybinės žiniasklaidos kontrolės. Tačiau buvęs šalies premjeras J. Kaczynskis, kuris šiuo metu oficialiai neatlieka jokio vyriausybinio vaidmens, pašiepė augantį ES nerimą.

„Sakyti, kad demokratijai gresia pavojus Lenkijoje, yra gana juokinga. Niekam nevertėtų turėti iliuzijų, kad mes nusilenksime ar nuolaidžiausime“, – pabrėžė J. Kaczynskis.

Europos Parlamentas (EP) antradienį per sesiją aptars Lenkijoje kilusią krizę po to, kai reformos sulaukė kritikos iš paties EP pirmininko Martino Schulzo. Jis prilygino politinę padėtį Lenkijoje valstybės perversmui, o tai sukėlė Lenkijos lyderių, pareikalavusių atsiprašyti, pyktį.

J. Kaczynskis pareiškė, kad joks ES balsavimas dėl sankcijų Varšuvai nesulauks vienbalsio pritarimo, kadangi pagrindinis šalies sąjungininkas Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pažadėjo baudžiamąsias priemones blokuoti.

A. Duda pirmadienį Briuselyje susitiks su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Donaldu Tusku. Taip pat šalies vadovas dalyvaus derybose su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu prieš liepą Varšuvoje įvyksiantį karinio aljanso viršūnių susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.