ES pasiekė susitarimą dėl Ukrainos ir Gruzijos bevizio režimo

Europos Sąjunga pasiekė susitarimą dėl Ukrainos bei Gruzijos bevizio režimo ir leis po Bendriją keliauti 50 mln. žmonių, skelbia „Reuters“.

Europos Sąjunga pasiekė susitarimą dėl Ukrainos bei Gruzijos bevizio režimo ir leis po Bendriją keliauti 50 mln. žmonių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Europos Sąjunga pasiekė susitarimą dėl Ukrainos bei Gruzijos bevizio režimo ir leis po Bendriją keliauti 50 mln. žmonių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 11:51 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:52 PM

Ketvirtadienį buvo pasiektas susitarimas, užbaigęs nesutarimus dėl bevizio režimo. Taip pat tarp ES narių ir Europos Parlamento buvo pasiektas kompromisas, kad šį režimą galima bus laikinai įšaldyti, jei įvyktų nelaimė.

Nuo Maskvos atitolti norinčios Ukraina ir Gruzija nerimavo dėl to, kad ES nesugebėjo anksčiau išspręsti klausimo dėl keliavimo į Bendriją be vizų.

Po pernai įvykusios migrantų krizės ES šalys pergyveno, kad sprendimas plačiai atverti duris 45 mln. ukrainiečių ir 5 mln. gruzinų sulauks piktų reakcijų iš Bendrijos gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.