Francois Hollande'as išgyrė teroristus pažabojančius Prancūzijos karius

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as Irake susitiko su šalies kariais ir

F.Hollande'as teigė, kad Prancūzijos karių pastangos Irake padeda užkirsti kelią terorizmui gimtinėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
F.Hollande'as teigė, kad Prancūzijos karių pastangos Irake padeda užkirsti kelią terorizmui gimtinėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 10:54 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:51 PM

„Imantis veiksmų prieš terorizmą čia Irake, tuo pačiu užkertamas kelias terorizmo veiksmams mūsų pačių žemėje“, – Irako elitinės kovos su terorizmu tarnybos bazėje netoli sostinės Bagdado sakė Prancūzijos prezidentas.

F.Hollande'as su aukščiausio rango Irako pareigūnais aptars kovą su IV. Jis geriausiai žinomas valstybės vadovas, apsilankęs Irake nuo to laiko, kai JAV vadovaujama 60 narių koalicija pradėjo antskrydžių kampaniją prieš IV. Anot Prancūzijos gynybos ministerijos, jos lėktuvai nuo 2014 metų sunaikino daugiau kaip 1 700 IV taikinių. Irake taip pat yra 500 Prancūzijos karių.

Prancūzijos lyderis keliauja kartu su Prancūzijos gynybos ministru Jeanu-Yves'u Le Drianu). F.Hollande'as pirmadienį taip pat susitiks su Irako ministru pirmininku Haideru al-Abadi, prezidentu Fuadu Masumu (Fuad Masum) ir parlamento pirmininku Salimu al Juburi.

Prancūzijos prezidentūros šaltinis naujienų agentūrai AFP teigė, kad F.Hollande'as bandys atkreipti dėmesį į klausimą, ką daryti toliau po IV sužlugdymo. Prezidentas pabrėš svarbą ir toliau dėti pastangas, kad, nugalėjus IV, šalyje būtų užtikrintas ilgalaikis saugumas ir bendruomenių sambūvis vieningame ir suvereniame Irake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.