Gruzijos prezidentas parlamento rinkimus Abchazijoje laiko neteisėtais

Gruzijos prezidentas

Georgijus Margvelašvilis pareiškė, kad Abchazijoje vykstantys parlamento rinkimai neturi teisinės galios.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Georgijus Margvelašvilis pareiškė, kad Abchazijoje vykstantys parlamento rinkimai neturi teisinės galios.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-12 15:43, atnaujinta 2017-04-08 03:18

Sekmadienį išplatintame pranešime Gruzijos prezidentas vadina „dar vienu mėginimu įteisinti okupacinį režimą“.

Šie rinkimai, anot G.Margvelašvilio, „neturi jokios juridinės galios ir neturi teisinių pasekmių“.

„Esant tokioms sąlygoms, kai dauguma Abchazijos gyventojų yra pabėgėliai ir priverstinai perkelti asmenys, kuriems iki šiol nesuteikiama galimybė grįžti į savo namus, kai okupuotoje teritorijoje vienintele jėga, vykdančia efektyvią kontrolę, yra užsienio valstybė – Rusijos Federacija, neįmanoma kalbėti apie laisvą gyventojų valios išraišką“, – sakė Gruzijos prezidentas.

Anksčiau sekmadienį parlamento rinkimus Abchazijoje neteisėtais pavadino ir Gruzijos užsienio reikalų ministerija, paraginusi tarptautinę bendruomenę atitinkamai įvertinti šį procesą.

Rinkimų apylinkės visoje Abchazijos teritorijoje duris atvėrė 8 val. vietos ir Lietuvos laiku. Į 35 vietas Abchazijos parlamente pretenduoja 137 kandidatai – 129 vyrai, ir aštuonios moterys. 113 kandidatų iškėlė gyventojų iniciatyvinės grupės, o 24 – politinės partijos.

Pasak Centrinės rinkimų komisijos (CRK) atstovės Eelenos Labakhua, 15 val. vietos laiku rinkėjų aktyvumo 25 proc. riba buvo viršyta 34 iš 35 rinkimų apygardų. Vadinasi, rinkimai jose laikytini įvykusiais pridūrė ji.

Tuo tarpu rinkimų išvakarėse apie pusantro tūkstančio rusų karių Pietų karinės apygardos bazėje Abchazijoje atliko šaudymo pratybas, pranešė karinės apygardos spaudos tarnyba.

„Gudautos ir Nagvalou poligonuose šaudymuose dalyvavo apie 1,5 tūkst., karių ir daugiau kaip 100 modernios karinės technikos vienetų, tarp kurių buvo ir „Mustang“ šarvuočių“, – sakė pašnekovas.

Daugiau kaip 40 proc. pratybų vyko tamsiuoju paros laiku, naudojantis naktinio matymo prietaisais, ir ir radijo stotimis „Akveduk“, radijo ryšio trikdymo sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.