Turistų itin mėgstamos Venecijos laukia rimti pokyčiai

Įspūdingojo Venecijos miesto valdžia paskelbė karą visam gatvėse parduodamam greitajam maistui – nuo kebabų iki sumuštinių. Esą tokie užkandžiai yra pernelyg modernūs ir nedera su miesto istoriškumu.

Venecija neleis užkandžiauti gatvėse.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Venecija neleis užkandžiauti gatvėse.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2017-05-10 19:54

Venecijos savivaldybė uždraudė įsikurti visoms naujoms įstaigoms, kurios ruošia maistą išsinešti. Pasak valdžios, tai padės apsaugoti miesto padorumą ir tradicijas, nes greitasis maistas su Venecijos kultūros paveldu nesuderinamas.

„Visur plintantys greitojo maisto restoranai pakenkė maisto kokybei ir sukūrė neigiamą miesto įvaizdį“, – tvirtino Venecijos tarybos narė Francesca Da Villa, pasak kurios, maisto ir gėrimų verslo reguliavimo trūkumas per pastaruosius kelis dešimtmečius pradėjo kelti pavojų miesto tapatybei.

Kova su išsinešti skirtu maistu nėra vienintelis pokytis, kurio imasi Venecijos savivaldybė. Be to, ji paskelbė gausybę naujų priemonių, kuriomis siekiama pažaboti ir sumažinti į šį miestą plūstančių turistų srautą.

Populiariausiose miesto dalyse bus apribojamas turistų skaičius, o turistų žemėlapiuose bus kviečiama apžiūrėti mažiau lankomas vietas.

Be to, gatvėmis patruliuos daugiau policininkų, kurie ramins nepadoriai besielgiančius žmones ir palaikys tvarką.

Venecijos savivaldybė taip pat ketina apriboti turistams nakvynę siūlančių vietų skaičių – toks sprendimas jau vykdomas ir užsieniečių varginamoje Barselonoje, Ispanijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.