„Brexit“ remianti JK Nepriklausomybės partija išsirinko naują pirmininką

Susilpnėjusi Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partija penktadienį paskelbė, kad išsirinko naują pirmininką, ketvirtą per šiek tiek daugiau nei metus, – tai buvęs armijos karininkas Henry Boltonas.

 Nepriklausomybės partija penktadienį paskelbė, kad išsirinko naują pirmininką, ketvirtą per šiek tiek daugiau nei metus, – tai buvęs armijos karininkas Henry Boltonas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nepriklausomybės partija penktadienį paskelbė, kad išsirinko naują pirmininką, ketvirtą per šiek tiek daugiau nei metus, – tai buvęs armijos karininkas Henry Boltonas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 8:14 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 9:16 PM

Atvirai prieš Islamą pasisakanti kandidatė Anne Marie Waters pirmininko rinkimuose liko antra. Ji vadovauja „Sharia Watch UK“ grupei, kuri aiškina, kad Islamo plitimas kelia pavojų Britanijai.

Po savo netikėtos pergalės H.Boltonas sakė, kad dabar „pagrindinis partijos uždavinys“ yra užtikrinti, kad Britanija sparčiai pasitrauktų iš ES. Jo nuomone, Britanijos premjerės Theresa May konservatorių vyriausybė kol kas nesugebėjo įgyvendinti tokio „Brexit“, kokio norėjo rinkėjai.

Britanija ir Europos Sąjunga šiuo metu derasi dėl šalies išstojimo iš ES sąlygų.

„Norime užsitikrinti savo apsisprendimo teisę“, – sakė H.Boltonas, kurio nuomone sprendimai, liečiantys Britaniją, daugiau negali būti priimami svetimoje sostinėje.

Tikimasi, kad savo pirmą svarbią kalbą kaip partijos pirmininkas H.Boltonas pasakys šeštadienį.

Pasiekusi savo pagrindinį tikslą 2016 metais, laimėti referendumą dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, UKIP partija nuo tada silpsta. Birželio mėnesį vykusiuose rinkimuose partija surinko mažiau nei du procentus balsų ir Britanijos parlamente neturi nė vienos vietos, nors Europos Parlamente yra atstovaujančių šiai partijai.

Buvęs lyderis Nigelas Farage'as, vedęs partijos sėkmingą „Brexit“ kampaniją, įspėjo, kad partijai „bus galas“ jeigu ji pasuks keliu prieš Islamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.