Vandalai nusiaubė Musulmonų kultūros centrą Varšuvoje

Lenkijos sostinėje vandalai išdaužė Musulmonų kultūros centro, kuriame įsikūrusi viena iš dviejų Varšuvoje veikiančių mečečių, langus, pirmadienį pranešė policija.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 6:17 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:20 PM

„Ant pastato sienų neradome jokių užrašų. Kol kas šis incidentas tiriamas kaip žalos turtui atvejis“, – sakė policijos atstovė Edyta Wisowska.

Šis Musulmonų kultūros centras jau anksčiau yra nukentėjęs nuo vandalų ir nekart sulaukęs grasinimų.

Vandalai taip pat apgadino kultūros centro sode pastatytos didžiulės pavėsinės rėmą.

Policija į incidento vietą buvo iškviesta pirmadienį paryčiais.

Kaip pažymėjo centro koordinatorius Ahmadas Alattalas, Lenkijoje pastaraisiais metais pastebimai sustiprėjo netolerancija ir padaugėjo neapykantą kurstančių pasisakymų.

„Nuolat sulaukiame grasinimų elektroniniu paštu, socialiniuose tinkluose ir telefonu, – sakė A. Alattalas. – Prieš maždaug pusantro mėnesio įvyko panašus, tik kiek mažesnis incidentas – į stiklines duris buvo mestas stiklinis butelis“.

„Vienintelė Lenkijos valdžios reakcija buvo Senato atstovo pareiškimas, kad aukštieji rūmai supranta mūsų būgštavimus, bet jie yra nepagrįsti“, – pridūrė A. Alattalas.

Anksčiau šį mėnesį Varšuvoje buvo surengta didžiulė kraštutinių dešiniųjų protesto akcija, kurios dalyviai skandavo šūkius „Baltųjų Lenkija“ ir „Pabėgėliai, lauk!“

Valdančiosios konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) per rinkimų kampaniją 2015 metais dažnai naudojo prieš pabėgėlius nukreiptą griežtą retoriką. Jis yra pareiškęs, kad pabėgėliai atneša „ cholerą į Graikijos salas, dizenteriją į Vieną“ ir yra užsikrėtę „įvairiais parazitais, pirmuonimis, kurie nekelia pavojaus tų žmonių (pabėgėlių) organizmuose, bet gali būti pavojingi čia“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.