EK atstovas: Italija privalo įgyvendinti „atsakingą“ biudžeto politiką

Italija privalo stengtis įgyvendinti „atsakingą“ biudžeto politiką, pareiškė Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas, atsakingas už euro reikalus ir socialinį dialogą.

 Italija privalo stengtis įgyvendinti „atsakingą“ biudžeto politiką, pareiškė Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas, atsakingas už euro reikalus ir socialinį dialogą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Italija privalo stengtis įgyvendinti „atsakingą“ biudžeto politiką, pareiškė Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas, atsakingas už euro reikalus ir socialinį dialogą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 11:28 AM, atnaujinta May 22, 2018, 11:35 AM

„Manome, jog yra svarbu, kad Italijos vyriausybė ir toliau siektų įgyvendinti atsakingą biudžeto politiką“, – interviu vokiečių verslo dienraščiui „Handelsblatt“ pareiškė Valdis Dombrovskis ir pažymėjo, kad Italijos valstybės skola yra antra pagal dydį euro zonoje.

Italijos skola siekia 2,3 trln. eurų, o tai sudaro 132 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP). Didesnis skolos ir BVP santykis Europoje yra tik Graikijoje.

Komisijos prognozėmis, Italijos valstybės skola ir šiemet sudarys 130 proc. BVP ir daugiau kaip dukart viršys Europos Sąjungoje (ES) taikomą 60 proc. BVP apribojimą.

Todėl Briuseliui rūpi, kad Italija ir toliau stengtųsi sumažinti savo milžinišką skolą.

Tuo tarpu žiniasklaida praneša, kad naujoji Romos vyriausybė sieks didinti valstybės išlaidas.

Penkių žvaigždučių judėjimas ir kraštutinė dešiniųjų partija „Šiaurės lyga“ parengė 58 puslapių dokumentą, pavadintą „Pokyčių vyriausybės sutartimi“, kuriame atsisakoma griežto taupymo politikos ir pateikiama radikalių pasiūlymų dėl imigracijos ir saugumo.

Brangios dokumente numatytos finansinės priemonės ir euroskeptiškas jo tonas finansų rinkose sukėlė susirūpinimą, kaip ir Giuseppe Conte kandidatūros į ministrus pirmininkus iškėlimas.

V. Dombrovskis pažymėjo, kad koalicijos planai gerokai sumažinti mokesčius ir panaikinti ankstesnius sprendimus, pagal kuriuos buvo apkarpytos pensijos, brangiai atsieis.

„Galime tik patarti nenukrypti nuo [atsakingos] ekonominės ir fiskalinės politikos, skatinti ekonomikos augimą įgyvendinant struktūrines reformas ir užtikrinti, kad biudžeto deficitas tebebūtų valdomas“, – pažymėjo Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.