Lėktuve siautėjęs JAV pilotas pripažintas psichiškai nesveiku

JAV pilotas, kuris lėktuve

C. Osbonas (dešinėje) pripažintas nepakaltinamu.<br>AP
C. Osbonas (dešinėje) pripažintas nepakaltinamu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2012, 3:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:56 AM

49 metų Claytoną Osboną per incidentą kovo mėnesį teko tramdyti keleiviams, oro bendrovės „JetBlue“ laineris, skridęs iš Niujorko į Las Vegasą, turėjo neplanuotai nusileisti Teksaso mieste Amarile.

JAV apygardos teisėja Mary Lou Robinson Teksase nusprendė, kad C. Osbonas turi būti nusiųstas į federalinę psichiatrijos ligoninę Fort Verte tolesnei ekspertizei, kuri turi būti atlikta iki kito teismo posėdžio, numatyto rugpjūčio 6 dieną, rašo laikraštis „Amarillo Globe-News“.

Pilotas patyrė „ūmią psichikos ligą ar defektą, kuris pakenkė jo gebėjimui“ suprasti, kad jo nervinis priepuolis skrydžio metu buvo blogas dalykas, sakoma teismo nutartyje. Pilotui buvo pateikti kaltinimai dėl trukdymo lėktuvo įgulai ir jeigu jis būtų buvęs pripažintas kaltu, jam būtų grėsę iki 20 metų laisvės atėmimo.

Mobiliaisiais telefonais nufilmuotuose ir JAV televizijos parodytuose vaizdo įrašuose matomas lėktuve kilęs chaosas, kai grupė keleivių nuskubėjo padėti sutramdyti piloto, kuris buvo girdimas isteriškai šaukiantis.

4-6 keleiviai turėjo sėdėti ant pargriauto kapitono apie 20 minučių, kol lėktuvas, iki tol skridęs tris su puse valandos, skubiai nusileido, pasakojo liudininkai.

Televizijos reportažuose matoma, kaip Amarilo oro uoste pilotas buvo iškeltas iš lėktuvo ant neštuvų. Šiame mieste keleiviai praleido kelias valandas, kol galėjo vėl išskristi į JAV lošimų sostinę dykumoje.

Neįprasta, kad tokie kaltinimai buvo pateikti komercinės aviacijos pilotui.

Vieno JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agento parodymuose sakoma, kad neįprastų ženklų buvo užfiksuota dar prieš laineriui „Airbus A320“ išskrendant iš Niujorko Lagvardijos oro uosto į Las Vegasą su 141 keleiviu ir įgulos nariu.

C. Osbonas, kuris anksčiau nerodė jokių psichinės ligos ženklų, pavėlavo atvykti į oro uostą ir nedalyvavo įprastame įgulos pasitarime prieš skrydį, nurodė agentas, kuris pridūrė, kad problemos tęsėsi lėktuvui pakilus iš Johno F.Kennedy oro uosto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.