Prancūzijos pareigūnai dar aktyviau likviduoja romų stovyklas

Paryžiaus priemiesčiuose trečiadienį iš romų stovyklų policija išvarė maždaug 500 gyventojų, kurių savadarbius namus griauti atvyko

Paryžiaus priemiesčiuose trečiadienį iš romų stovyklų policija išvarė maždaug 500 gyventojų.<br>„Reuters”
Paryžiaus priemiesčiuose trečiadienį iš romų stovyklų policija išvarė maždaug 500 gyventojų.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 29, 2012, 6:42 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:54 AM

Po šios operacijos, kuri buvo atliekama atsižvelgiant į visuomenės higienos reikalavimus ir vykdant teismo sprendimą, šią savaitę skirtinguose Prancūzijos rajonuose pareigūnai į gatvę išvarė jau maždaug 750 romų.

Prancūzijos socialistų vyriausybė nepaiso kritikos dėl jos elgesio su romų tautybės imigrantais, daugiausia iš Bulgarijos ir Rumunijos, bei stengiasi kuo greičiau išardyti šios tautinės mažumos stovyklas, nepasiūlydama jų gyventojams jokių alternatyvų.

Prancūzijos didmiesčių priemiesčiuose įsikūrusiose nelegaliose stovyklose gyvena maždaug 15 tūkst. romų.

Vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas, nepaisydamas kelių savo kolegų išsakytų abejonių, tęsia nelegalių romų taborų likvidavimą ir siūlo nemokamus skrydžius bei finansinę pagalbą tiems romams, kurie sutiks grįžti į savo šalis.

Tokią politiką griežtai kritikuoja žmogaus teisių gynėjai ir daugelis ją laiko beprasmiška, nes pagal judėjimo laisvės Europos Sąjungoje taisykles, iš Prancūzijos į savo kilmės šalis išsiųsti romai gali lengvai į ją sugrįžti.

Prancūzija tvirtina, kad pirminė atsakomybė dėl romų migracijos turėtų tekti šalims, iš kurių jie atvyksta ir kuriose ši tautinė mažuma jau daug metų yra užribyje bei patiria diskriminaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.