Mirė filmo „Žalioji mylia“ žvaigždė M. C. Duncanas (papildyta)

Michaelas Clarke'as

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2012, 4:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:16 PM

M. C. Duncanas „šiandien ramiai mirė“, pirmadienį sakė aktoriaus vadybininkas Danas Spilo. „Jis buvo puikus žmogus su didžiule širdimi, buvo garbė ir privilegija jam atstovauti“, - pridūrė jis.

M. C. Duncano gyvenimo draugė Omarosa Manigault, kuri kažkada buvo žvaigždė realybės televizijos šou „Mokinys“ (The Apprentice), per aktoriaus atstovę Joy Fehily paprašė privatumo.

Aktorius liepos 13 dieną „patyrė miokardo infarktą ir nebeatsigavo“, sakoma J.Fehily pareiškime.

„Manigault yra dėkinga už visas jūsų maldas ir prašo privatumo šiuo metu. Apie jo gyvenimo paminėjimus, privačius ir viešus, bus paskelbta vėliau“, - nurodoma jame.

M. C. Duncanas gimė 1957 metų gruodžio 10 dieną Čikagoje, o norėdamas siekti aktoriaus karjeros, persikraustė į Los Andželą. Įspūdingo stoto ir 1,96 m ūgio aktorius dirbo asmens sargybiniu pas Willą Smithą (Vilą Smitą) ir Jamie Foxxą, gaudavo nedidelių vaidmenų.

Persilaužimas jo karjeroje įvyko tada, kai jis buvo atrinktas vaidinti mirti nuteistą Džoną Kofį „Žaliojoje mylioje“ - žmogų, per klaidą apkaltintą dviejų mergaičių išžaginimu ir nužudymu ir turintį antgamtinių galių. Tomas Hanksas tame filme suvaidino kalėjimo prižiūrėtoją.

Be „Oskaro“ nominacijos, M. C. Duncanas už tą vaidmenį taip pat pelnė „Auksinio gaublio“ ir Ekrano aktorių Gildijos (SAG) apdovanojimo nominacijas.

Jis suvaidino maždaug 50-yje filmų, tarp jų - „Armagedone“ (Armageddon), kuris padėjo jam gauti ir vaidmenį „Žaliojoje mylioje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.