D. Cameronas D. Lettermano laidoje turėjo raudonuoti

Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas ilgai galvojo, kol pasiryžo atvykti į populiarią JAV televizijos laidą „Late Show“, vedamą Davido Lettermano. Kaip skelbia „The Daily Telegraph“, dvejonės britą kankino ne veltui – jis sutriko atsakydamas į klausimus apie savo gimtinės istoriją ir iš studijos išėjo paraudonavęs.

D. Cameronas muistėsi negalėdamas atsakyti į D. Lettermano klausimus.<br>„Reuters“
D. Cameronas muistėsi negalėdamas atsakyti į D. Lettermano klausimus.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2012, 1:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:04 PM

D. Cameronas pirmiausia nesugebėjo įvardinti garsaus muzikinio kūrinio „Rule Britannia!“ autoriaus. O tuomet užsikirsdamas taip ir nepaaiškino, ką reiškia „Magna Carta“.

Britų premjero nuomone, „Rule Britannia!“ sukūrė Edwardas Elgaras. Tačiau D. Lettermanas svečią iškart informavo, kad kūrinys iš tikrųjų paremtas Jameso Thomsono eilėraščiu, o muziką jam 1740 metais sukūrė Thomas Arne.

„Ar žinote ką nors apie Jamesą Thomsoną“ – paklausė D. Camerono laidos vedėjas.

„Dabar jau žinau“, - susigėdęs atsakė Jungtinės Karalystės premjeras.

Jau netrukus D. Cameroną pribloškė klausimas apie „Magna Carta“. Tiesa, jis teisingai atsakė, kad dokumentas buvo išleistas 1215 metais, o pasirašytas prie Ranimido upelio netoli Londono.

Politikas teisingai paaiškino, kad „Magna Carta“ buvo pirmasis pasaulyje dokumentas, kuriame apribojama absoliuti valdžia ir įtvirtinamos kai kurios pilietinės teisės.

Tačiau taip ir nesugebėjo išversti šios chartijos pavadinimo išversti iš lotynų kalbos. Šia kalba „Magna Carta“ yra „Didysis įstatymas“.

„Būtų gerai, jei tokius dalykus žinotumėte“, - iš D. Camerono pasišaipė D. Lettermanas, kurio teigimu, jis svečiui uždavė „kvailus amerikietiškus klausimus“.

D. Cameronas taip pat sulaukė klausimų apie Britų imperijos istoriją, į kuriuos jis šmaikščiai atsakė paminėdamas Amerikos nepriklausomybės karą: „Buvo ir gerų, ir blogų dalykų. Per karą truputį apsipykome, bet dabar jau viskas gerai“.

Jungtinės Karalystės lyderis JAV televizijos laidoje pasirodė norėdamas, kad nenusloptų amerikiečių susidomėjimas jo valdoma šalimi. Dėmesys britams ypač padidėjo po sėkmingai surengtų Londono vasaros olimpinių žaidynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.