Mirė „Rožinės panteros“ žvaigždė aktorius H. Lomas

Mirė čekų kilmės kino

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2012, 10:24 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:40 PM

Daugiau nei 100 filmų suvaidinęs ir dažniausiai blogiukus įkūnydavęs 95-erių H. Lomas buvo geriausiai žinomas iš irzlaus policijos viršininko vaidmens „Rožinėje panteroje“.

Per šešis dešimtmečius trukusią karjerą H.Lomas yra sukūręs ir klasikinių vaidmenų filmuose „Spartakas“ (Spartacus), „El Cid“ bei „Širdžių ėdikai“ ( The Ladykillers).

Pasak artimųjų, 1917 metais Prahoje gimęs ir Londone gyvenęs aktorius mirė ketvirtadienį miegodamas.

„Kaip ir dauguma aktorių jis nenorėjo būti įkalintas viename vaidmenyje, - sakė velionio sūnus Alecas Lomas.- Po daugelio Rytų Europos gangsterių rolių filmuose „Rožinės panteros“ prodiuserio ir režisieriaus Blake'o Edwardo jam skirtas vaidmuo buvo tikras džiaugsmas“.

Į Didžiąją Britaniją dar prieš Antrąjį pasaulinį karą atvykęs H.Lomas dirbo BBC užsienio naujienų skyriuje, o tik vėliau pradėjo vaidinti.

Didelio pripažinimo sulaukė jo atliktas Tailando (Siamo) karaliaus vaidmuo šeštajame dešimtmetyje Londone pastatytame miuzikle „Karalius ir aš“ (The King and I). Įsimintinas ir 1962 metų jo darbas filme „Operos fantomas“ (The Phantom of the Opera).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.