JAV „WikiLeaks“ įkūrėją J. Assange'ą laiko valstybės priešu

Julianas Assange'as ir jo įkurtas tinklalapis „WikiLeaks“ yra JAV kariuomenės

J. Assange'as šiuo metu apsistojęs Ekvadoro ambasadoje Londone.<br>AP
J. Assange'as šiuo metu apsistojęs Ekvadoro ambasadoje Londone.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 28, 2012, 6:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:07 PM

Neseniai išslaptintuose JAV kariuomenės dokumentuose teigiama, kad JAV kariuomenė priskyrė „WikiLeaks“ ir įkūrėją J. Assange'ą prie valstybės priešų. Dokumentuose „aprašomas oro pajėgų Specialiųjų tyrimų biuro tyrimas dėl Didžiojoje Britanijoje gyvenančio kibernetinių sistemų specialisto, kuris neva rėmė „WikiLeaks“ ir Londone dalyvavo demonstracijoje už J. Assange'ą“.

Dokumente teigiama, kad kariuomenės personalo nariams, „kurie turi ryšių su „WikiLeaks“ ar „WikiLeaks“ rėmėjais, gali grėsti kaltinimai „bendravimu su priešu“, o tai yra karinis nusikaltimas, už kurį gresianti maksimali bausmė yra mirtis“.

Trečiadienį vakare vykstant Jungtinių Tautų (JT) Generalinei Asamblėjai paviešintame vaizdo įrašė J. Assange'as teigė, kad Jungtinės Valstijos nėra nei jo, nei „WikiLeaks“ priešės. „WikiLeaks“ įkūrėjas kalbą sakė Ekvadoro ambasadoje Londone. Ekvadoras jam suteikė prieglobstį, kad J. Assange'as galėtų išvengti ekstradicijos į Švediją, kur jis kaltinamas seksualiniais nusikaltimais. J. Assange'as baiminasi, kad Švedija jį išduos JAV.

J. Assange'as ir jo organizacija JAV nemalonę užsitraukė, kai „WikiLeaks“ paviešino slaptus JAV dokumentus apie karus Irake ir Afganistane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.