Atėnuose A. Merkel ragina graikus laikytis griežto kelio

Atėnuose

A. Merkel pasitiko Graikijos premjeras Antonis Samaras.<br>"Reuters"
A. Merkel pasitiko Graikijos premjeras Antonis Samaras.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2012, 9:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:48 AM

Didžiausią indelį į ES iždą įnešančios Vokietijos lyderė taip pat pagyrė Graikijoje pradėtas reformas ir pakartojo, kad norėtų išlaikyti Graikiją euros zonoje. Kaip tik šių žodžių reikėjo su dideliais sunkumais susiduriančiai šalies vyriausybei.

„Esu giliai įsitikinusi, kad šis griežtas kelias yra to vertas. Vokietija nori būti gera partnerė“, - sakė kanclerė pirmą kartą lankydamasi Graikijoje per pastaruosius penkerius metus.

„Daug jau pasiekta, dar daug reikia nuveikti, todėl Vokietija ir Graikija labai artimai bendradarbiaus“, - kalbėjo A. Merkel.

Graikijos premjeras konservatorius Antonis Samaras savo ruožtu žadėjo, kad Graikija laikysis duotų pažadų.

„Graikija yra pasiryžusi laikytis savo pažadų, kad įveikų krizę... Dabar Graikijos žmonės kraujuoja, tačiau jie yra pasiryžę laimėti konkurentiškumo kovą“, - sakė jis.

Trijų partijų koalicinei vyriausybei vadovaujantis A. Samaras šį mėnesį ketina pateikti parlamento balsavimui naują išlaidų mažinimo projektą, kurį įgyvendinus per dvejus metus būtų sutaupyta 13,5 mlrd. eurų.

Dar vieno išlaidų karpymo iš Graikijos reikalauja kreditoriai - Europos Sąjunga (ES), Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir Europos centrinis bankas (ECB). Tik tuo atveju Graikijai gali būti pervesta itin reikalinga 31,5 mlrd. eurų (108,8 mlrd. litų) išmoka.

A. Merkel antradienį pakartojo, kad jokių sprendimų šiuo klausimu nebus priimta, kol kreditorių trejetas vėliau šį mėnesį nepateiks ataskaitos apie Graikijos vykdomas reformas.

„Mes buvome sutarę, kad kartu su taupymo priemonėmis ir struktūrinėmis reformomis, kurios iš žmonių pareikalaus labai daug, privalo būti ir paskata augimui“, - žurnalistams sakė A. Merkel po susitikimo su A. Samarasu.

„Todėl, palaikysime visas priemones, kurios leis Graikijai gauti kreditą iš Europos investicijų banko (EIB)“, - pareiškė A. Merkel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar kandidatai į prezidentus dar turi neatskleistų kozirių?