Turkijos valdžia uždraudė respublikos įkūrimo metinių paminėjimą

Europietiška save laikanti Turkijos respublika, regis, vis labiau tolsta nuo savo įkūrėjo Mustafa Kemalio Ataturko idėjos modernizuoti valstybę griežtai atskiriant valdžią ir religiją.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2012, 12:35 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:37 PM

Spalio 29-oji šioje šalyje turėtų būti šventė: šiandien minimos 89-osios Turkijos sekuliaristinės respublikos įkūrimo metines. Tačiau islamistinių šaknų turinti valdančioji partija pademonstravo savo požiūrį į sukaktį, uždrausdama respublikos šalininkams sostinėje surengti šios dienos paminėjimą.

Turkijos vyriausybė teigė uždraudusi susibūrimą dėl saugumo sumetimų. Nepaisant to, tūkstančiai šalies opozicijos remiamų demonstrantų išėjo į Ankaros gatves, rankose nešdami Turkijos vėliavas ir transparantus su M. K. Ataturko atvaizdu.

Demonstrantai planavo surengti eitynes nuo pirmojo Turkijos parlamento iki M. K. Ataturko mauzoliejaus.

Valdžia šią akciją pavadino nelegalia. Kad ją uždraustų, ji netgi ėmėsi veiksmų. Žiniasklaida pranešė, kad policija sulaikė keletą autobusų, kurie į Ankarą vežė žmones, ketinusius dalyvauti mitinge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.